Макар и в приятелски мач, националният ни отбор записа победа тази година - 3:0 срещу Гибралтар на стадион "Васил Левски". Последният успех до тази вечер бе постигнат преди близо 12 месеца - при 1:0 срещу Чехия в евроквалификация на 17 ноември 2019-а.

Александър Цветков откри в 5-ата минута, Георги Йомов удвои в 14-ата, а в 45-ата Димитър Илиев оформи 3:0.

Селекцията ни бе лишена от почти цял отбор футболисти - контузени и заразени с коронавируса. В титулярния състав започнаха младежките национали Валентин Антов и Доминик Янков.

Тимът на Георги Дерменджиев натисна още от първите минути и това бързо даде резултат с гола на Цветков. Имаше и помощ от вратаря Голдуин, който и след това продължи да се намесва колебливо.

Малко попадението гостите можеха да изравнят, но капитанът Чиполина направи пропуск отблизо.

В 14-ата Георги Йомов вкара за 2:0, завършвайки хубава атака. Галин Иванов пък пропусна пред опразнената врата. След още няколко пропуска се разписа Димитър Илиев - в 45-ата минута.

След почивката България намали темпото, личеше позагубена мотивация за още голове. Опасни ситуации пред двете врати почти липсваха. Дебют за първия ни отбор направи Здравко Димитров.

Националите ще завършат годината с две срещи в Лигата на нациите - на 15-и срещу Финландия в София, и на 18-и с Ейре в Дъблин.