Младежкият национален отбор завърши евроквалификациите с домакинско 3:0 срещу Естония. Тимът на селекционера Александър Димитров зае трето място в крайното класиране, не успя да отиде на финалите догодина, но поне имаше шансове до последно и записа престижни победи.

Групата спечели Русия с 23 т. (класира се директно), следват Полша - 20 т. (отива като един от най-добрите втори), България - 18 т., Сърбия - 12 т. и т.н.

Тимът ни пропусна шанса си миналия месец, когато имаше реална възможност да победи "Дружина полска" като гост (1:1) и днес трябваше да разчита на чудо, но то не се случи. Основният съперник на нашия тим за второто място победи Латвия с 3:1 у дома.

На стадион "Славия" българският тим прекърши естонците с голове на Лъчезар Котев в 28-ата, Ертан Томбак в 31-ата и Калоян Кръстев в 88-ата. Попадението на Котев бе шедьовър - с шут в горния десен ъгъл на вратата от около 30 м.

България U21, подобно на мъжкия отбор, имаше огромни липси заради заразени с коронавируса и контузени, но и днес изнесе силен двубой.

А тимът на Георги Дерменджиев приключва утре в Лигата на нациите с гостуване на Ейре, но е последен в групата и е много вероятнно да остане на това място, което ще означава изпадане от Дивизия В.