Заради „груба хулиганска“ проява партия АБВ е поискала сваляне на евродепутатския имунитет на Ангел Джамбазки. От партията вече са подали и сигнал до прокуратурата, подписан лично от нейния председател Румен Петков, става известно от прессъобщение до медиите. 

"Лицето Ангел Джамбазки демонстрира явна агресия срещу участници в мирния протест пред централата на партията, насочен срещу провежданата от ПП ВМРО политика. Видимо от медийните материали, същият извършва действия, които застрашават в голяма степен живота на протестиращите", заявява Петков. 

За случая с евродепутата стана известно в понеделник вечерта, след като група участници в антиправителствените протести скандираха пред сградата на ВМРО в София. Видео показа, че евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки хвърля пиратка срещу протестиращи и ги залива с вода от маркуч. Заради предизвикания конфликт бяха задържани двама души, като първоначално от партията на Красимир Каракачанов отричаха Джамбазки да е бил в сградата. 

В сигнала на партия АБВ до прокуратурата се твърди, че от действията на евродепутата има и пострадала. Посочено е името на Елисавета Георгиева, която е била пред централата на ВМРО в понеделник вечерта.

"Жената, вследствие на хвърлени пиротехнически изделия, е паднала на паважа и се е наранила", се посочва в сигнала. 

Тя е извадила и медицинско свидетелство за нараняванията си, твърдят от партията на Румен Петков. 

В сряда в интервю за Клуб Z Ангел Джамбазки заяви, че съпартийците му били провокирани от протестиращите.

"Не става дума за саморазправа, става дума за самозащита", каза той.

И добави.

"Беше реципрочният отговор на това, което правеха тези хора. Първи те хвърляха пиратки." 

Според Румен Петков обаче действията на евродепутата са застрашили живота на протестиращите. И затова настоява прокуратурата да образува наказателно производство.