Нова регистрация

Аржентинският Сенат одобри данък за около 12 000 от най-богатите жители на страната, като средствата от него ще отидат в подкрепа на мерките срещу коронавируса и в помощ на малкия бизнес, предаде Франс прес, цитирана от БНР.

На предавана на живо в Ютюб сесия след дълъг и поляризиращ дебат, т.нар. солидарен принос се превърна в закон с 42 гласа „за“ и 26 „против“.

Правителството на президента Алберто Фернандес се надява да събере 300 млрд. песо ($3,75 млрд.) с еднократната мярка, която по-рано бе приета и от долната камара със 133 гласа „за“ срещу 115 „против“.

Населението на Аржентина – около 44 млн. души, бе тежко засегнато от коронавируса с 1,4 млн. случая и над 39 500 починали.

Пандемията влоши ситуацията с и без това високата безработица и бедността в страната.

Според схемата, наричана "данък милионер" хората с декларирани активи над 200 млн. песо ще платят прогресивен данък до 3,5 процента за имущество и в Аржентина и до 5,25% - за извън страната.

От средствата 20% ще отидат за медицински доставки, 20 – за малки и средни бизнеси, 15 за социални услуги, 20 за студентски стипендии и 25 на сто за предприятия в сферата на природния газ.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.