"Журналистите в програма "Хоризонт" на БНР не задават удобни въпроси и не работят с "опорни точици". Верни сме на слушателите си, а не на силните на деня. Нашият стил е смелата и свободна журналистика, а коректив ни е единствено истината."

Това се казва в изявление на колегите на журналистката от националното радио Силвия Великова, която бе атакувана от евродепутата (ГЕРБ/СДС) Александър Йорданов. 

Както Клуб Z писа, Йорданов влезе в открита конфронтация, определяйки Великова като "махленска клюкарка", която задавала "тъпи въпроси" и повтаряла като "развален грамофон няколко опорни точици". Поводът - вчерашното му участие в ефира на предаването "Политически НЕкоректно" по повод 31-вата годишнина от създаването на СДС днес. Всеки, който го слушал разговора, може да установи, че на евродепутатът не му се харесват въпросите за състоянието на Съюза на демократичните сили към днешна дата, за електоралната му тежест без партньорството с ГЕРБ, за собственото му поставяне в съвместната листа за Европейския парламент и др. Вместо това разговорът се превръща в "говорилня", при която Йорданов опитва да води монолог, а не диалог - въпреки настояването на Великова интервюто да се проведе като такова - т.е. с въпроси и отговори. В един момент дори обвинява персонално журналистката, че била искала предсрочни избори - твърдение, базирано на неясно какво.

"Категорично отхвърляме опитите на недоволния от интервюто си в "Политически НЕкоректно" евродепутат Александър Йорданов да дискредитира водещата Силвия Великова. За съжаление, той не е единственият, който иска удобни въпроси и ПР-ски монолози в ефира. На него и на всички, които смятат, че медиите трябва да са послушни и късогледи, напомняме, че макар и на 111-то място по свобода на словото, българската журналистика е кучето-пазач на обществения интерес, а у нас той все по-рядко съвпада с политическия", посочват още журналистите от редколегията на програма "Хоризонт".