Нека направим един експеримент. Да си представим за момент, хипотетично само, че днес, 9 декември, Бойко слиза на "Дондуков", вади калашник и започва да стреля по колите. Ама яко стреля, с 200!

Какво мислите, че ще стане? Ако се възползваме от опита си досега, то най-вероятно:

1. Бойко ще пусне лайф във фейсбук.

2. КАТ ще глоби шофьорите на колите, по които е стреляно, защото са карали със скорост, несъобразена с обстановката и не са успели да избегнат куршумите.

3. Министърът на здравеопазването и директорът на "Пирогов" веднага ще се озоват пред Министерския съвет, за да чуят как колите се движат по жълтите павета.

4. ГДБОП ще дойде веднага, за да изтараши колите за скритата контрабанда.

5. Прокуратурата ще арестува останалите шофьори за нарушаване на обществения ред и участие в публична престрелка, която е с особена дързост.

6. След това ще иска промяна в Закона за движение по пътищата, защото е много стар и не дава възможност да се осъдят тия нагли шофьори с по-малко доказателства.

7. Кметът на София ще изпрати пресрелийз, че единствено ГЕРБ предприемат смели ходове, които разтоварват движението по софийските улици.

8. НАП ще започне спешна проверка как тези шофьори са си купили автомобилите. Оценката на риска някак е показала всичките непознати един на друг шофьори като най-рискови и спешни.

9. КЗК веднага ще наложи огромна глоба на магазините за оръжие, анонимен купувач се е оплакал, че не може да намери калашници във всеки един.

10. Караянчева ще надъхва партийния актив, че „какви са тия, ще Му карат по улиците. Като са толкова отворени, да слизат и да ходят пеш.“

11. Низови партийни организации ще изпращат декларации в подкрепа.

12. Няколко сайта ще пишат как Бойко се бори с контрабандата. Ще пуснат цитат, че цялата ситуация е инсинуация на Мата Хари, Мата Космата и Мара Подробната.

13. БСП ще изключи още един депутат от редиците си. Нинова ще стане доброволец в Сливенския затвор.

14. Радев ще представи нова революционна идея за светофарна уредба на основата на изкуствен интелект и управляван със сателити. Ще го кръсти "Скайнет".

15. ДПС ще изпрати писмо до всички европейски институции в подкрепа на почетния си председател.

16. ВМРО ще разпространи тържествена декларация, че Бойко е истински войвода, а не се е заразил в Брюксел с някакви жендърмизми, и скоро тръгваме да правим България грейт ъгейн на три морета.

17. "Да, България" ще иска осъдителна реакция на европейските институции, но Бойко ще каже, че тя е само „политически документ“ и трябва да се чете оценката на S&P или "Фитч". От пънче. В гората.

18. Слави Трифонов ще пусне статус във фейсбук, че няма такава държава.

19. Синдикатите ще искат пълна национализация на автомобилите. Абсолютно неравно са разпределени сред населението.

20. Студентите ще пият по още един аспирин. Снощи е било страшно.

21. Аз ще напиша 21 точки.

Мислите, че е шега?

Да, прави сте. Фейлетон е. Шега. Хипотетичен експеримент. Не му обръщайте внимание. Шегувам си се…

Но само, само ако за секунда допуснем, че Бойко наистина направи така, каква мислите, че ще е реакцията на всички описани? Хипотетично, де...

*Текстът е публикуван във фейсбук профила на Любомир Аламанов, откъдето го препечатваме.