Антъни Джошуа ще заработи 10 милиона паунда от мача си с Кубрат Пулев за световната титла в тежка категория в събота, информира британският в. "Телеграф". Българинът, считан от специалисти, букмейкъри и фенове за аутсайдер, ще вземе 3 милиона.

Въпреки голямата разлика, това е най-големият хонорар, който Кобрата ще получи в кариерата си. 

Организаторите на двубоя от компанията "Мачруум боксинг" - на Еди Хърн, мениджъра на Джошуа, не могат да разчитат на постъпления от билети. Заради пандемията в зала "Уембли арена" ще има 1000 зрители. А на 20 юни на стадиона на "Тотнъм" можеше да има около 60 хиляди.

В месеците пред сблъсъка Пулев няколко пъти заяви, че не се вълнува много от парите и мястото на срещата.

Днес беше пресконференцията. Джошуа и Кобрата застанаха един срещу друг, отговаряха на въпроси, след това позираха за снимки и се прибраха. Нямаше напрежение, провокации и силни думи. Нещо, които се наблюдаваше и в предишните дни.

Заради мерките срещу коронавируса двамата са настанени в един хотел, но на различни етажи и имат график на придвижване извън стаите си, за да не засичат.

"Респект за Антъни, защото той е олимпийски шампион и световен шампион при професионалистите, рече Пулев на пресконференцията, цитиран от бТВ. - Респект, добър боец, но съм готов и притежавам всичко, за да стана шампион. Готов съм да се бия, чакахме много дълго тази битка.

Още през 2017-а бях готов, но имах проблем с гръдните мускули. Тогава решихме заради физическите ми проблеми, че може да се бием с Джошуа малко по-късно. Вече съм готов за здрав двубой и съм сигурен, че в събота ще победя."

"През 2017-а бях на 36. Бях по-млад, но получих проблема при един от спарингите и просто не можех нито да тренирам, нито да се бия. Сега съм здрав. Вече не съм на 22, времето ми изтича, разбира се. Щастлив съм, че битката се осъществява, защото в тази пандемия нищо не е сигурно. Вече съм готов и нямам търпение за двубоя", добави той.

Последният мач на Джошуа беше преди около година - реваншът срещу Анди Руис-младши в Саудитска Арабия. Тогава той спечели по точки в 12 рунда и си върна титлите.  

"Винаги искам да се бия с най-добрите. Искам да съм успешен боксьор, а затова трябва да приемаш най-големите предизвикателства. Много съм мотивиран, гладен съм за успехи, имам семейство, което трябва да храня”, рече той.

“Напрежението през миналата година беше огромно, но ме направи по-силен. Бия се на топ ниво, откакто съм в залата, удряли са ме най-силните боксьори много пъти и все още съм тук. Имам силен характер. Всички тренираме здраво, но важен е характерът, той прави разликата. Аз ще получа удари, той ще получи удари, по-силният ще оцелее.”

“Познавам Кубрат Пулев от много години, бях в лагера на Кличко, когато той се готвеше за Пулев. Знам каква тактика ми трябва. Готов съм да се бия и 12 рунда, мога да се бия и 15 рунда”, каза още Ей Джей.