Цветана Пиронкова е Спортист №1 на 2020 г. на България в традиционната журналистическа анкета, организирана "Нове холдинг". През изминаващата година, белязана и в спорта от коронавируса, тенисистката достигна до четвъртфинал на US Open и до третия кръг на "Ролан Гарос". 

Тя повече от три години не бе играла заради майчинство. Това е основната причина да спечели 63-тия вот. Заради пандемията тази година е излъчена не десетка, а петица. Гласуваха 82-ма журналисти от близо 40 медии.

Пиронкова е получила 732 точки, борецът Едмонд Назарян, син на Армен Назарян, има 525 т. Той стана европейски шампион само на 18 г. Топ 5 допълват от Кубрат Пулев (259 т.), самбистката Мария Оряшкова (220 т.) и младия пувец Йосиф Миладинов (214 т.).

Тенисът печели още една класация - за Отбор на годината, благодарение на доброто представяне на Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев в турнира ATP cup в началото на 2020 г. 

Димитров и компания са получили 180 точки и оставят зад себе си футболния ЦСКА-София (160 т.) и носителя на Купата на България "Локомотив" (Пловдив) - 90 т. Григор Димитров прибира и наградата за Любимец на публиката - събрал е най-много гласове във вота на феновете.

За втора поредна година лекоатлетът Християн Стоянов получава приза за “Спортист номер 1 с увреждания”. Той събра 580 точки.

В анкетата на в. „Труд“ за Треньор на годината победител е наставникът на националния отбор по борба за жени Петър Касабов.

Награждаването на победителите ще премине след края на противоепидемичните мерки, засега няма дата и място.