Вандали оскверниха домовете на лидерите на двете камари на американския конгрес, след като те не стигнаха до решение да увеличат на $2000 от $600 помощите, които правителството отпуска на нуждаещите се, за да преживеят коронакризата, предаде "Скай нюз".

Домовете на лидера на сенатското мнозинство Мич Макконъл (републиканец от Кентъки) и на председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси (демократка от Калифорния) станаха жертва на атаките през уикенда.

Около 5 часа сутринта местно време неизвестните са написали със спрей на входната врата на Макконъл: "Къде са парите ми?", на прозореца му е изписано "Мич убива бедните", докато под пощенската кутия е надраскан цинизъм.

Макконъл окачестви инцидента като "радикален пристъп" и добави:

"Прекарах кариерата си в борба за Първата поправка (на американската конституция, която се отнася за свободата на словото - б.р.) и да защитавам мирните протести. Признателен съм на всеки кентъкиец,  който участва в демократичния процес, независимо дали е съгласен с мене или не. Това е различно. Вандализмът и политиката на страха нямат място в нашето общество". 

В Сан Франциско домът на Пелоси осъмна с графити, свинска глава и червена боя, имитираща кръв.