Ребрандираният като Nova News Канал 3 стартира от днес. Телевизията, част от портфолиото на "Нова броудкастинг груп", към момента е нещо като хибрид между основния канал Nova и Канал 3, в т.ч. с екипа от журналисти, оператори и монтажисти.

Nova News ще излъчва новини на всеки кръгъл час, предвидено е да има и бизнес, и светски емисии. Ще има и живи включвания, ще продължи да излъчва и заседанията на Народното събрание и петъчния парламентарен контрол - също както правеше Канал 3. Запазени са и някои от предаванията на Канал 3 - като "Патарински LIVE", "Офанзива с Любо Огнянов", "Социална мрежа", липсва "Беновска пита". Предаването на Nova "Карай направо" също ще се излъчва по новия канал, както и темите на Nova и "Пресечна точка", в което различни типове хора - от манекенки до бивши дипломати, изразяват лично мнение по дадени актуални въпроси. Общ ще е и делничният сутрешен блок "Здравей, България". 

Управителят на "Нова броудкастинг груп" Ива Стоянова описа в тазсутрешния блок новия канал като "Nova News е нашето ново ново".

Тя даде заявка, че ще има и собствено съдържание, и много живи включвания, като за последните заяви, че ще са само по най-значими теми. Посочи като пример и отразяването на партия със 100 членове и партия със стотици хиляди.

Стоянова не разви подробно каква ще е съдбата на основния канал сега, за който преди месеца посочи, че ще стане по-развлекателен. Но стана ясно, че ще се залага на български сериали и риалити формати, като на първо време ще има нов сезон на шоуто "Като две капки вода".

Относно предстоящата продажба на каналите на "Нова броудкастинг" на United Group (собственикът на Vivacom в България), която скорострелно се разви пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), Стоянова заяви:

"Вярвам, че за "Нова броудкастинг" предстоят още по-добри времена."

Инвеститорът можел да бъде спокоен, защото: "ще бъде за хубаво - ние сме големи, сериозни и сме добри".

Шефката на Нова тв благодари на собствениците братя Домусчиеви "за свободата, която дадоха да се разгърнем".

В много спешен порядък само за месец от "Нова броудкастинг груп" обявиха намерението си да купят свързваната с бизнесмена и депутат Делян Пеевски Канал 3, а КЗК даде зелена светлина за сделката. Това се случи през миналия септември.

Така Домусчиеви се сдобиха и с каналите Канал 3, THE VOICE и Magic TV, както и с радиостанциите "Веселина", "Витоша", Magic FM и The Voice Radio. Самата "Нова броудкастинг груп" пък включва следните телевизионни канали: Нова телевизия, Кино Нова, Нова Спорт, спортните и филмовите "Диема". В портфолиото ѝ е и най-голямата онлайн група в България "Нет инфо" (в която влизат abv.bg, платформата за видеосъдържание Vbox7, Vesti.bg, Dariknews.bg, Sinoptik.bg, Edna.bg, Gong.bg, Grabo.bg, Trendo.bg и др.). 

Малко по-късно се появиха и първите информации за готвената продажба на United - официализирана в края на 2020-а.

Факт е, че от придобиването на Nova от Домусчиеви десетки кадри от Канал 3 се преляха в нея - начело с Ива Стоянова.