"Левски" и старши треньорът Славиша Стоянович отрекоха появилите се медийни спекулации, че словенецът ще смени "сините" с отбор в родината си. Тимът направи първа тренировка в петък, водена от щаба на наставника.

Той е заминал за родината си заради здравословни проблеми, поне така обявиха от "Герена".

"Обръщаме се към Вас след появилите се информации в медийното пространство засягащи ПФК "Левски“. Уверяваме Ви, че това са опити клубът да бъде дестабилизиран във важен момент, какъвто е зимната подготовка на отбора. Славиша Стоянович е треньор на „Левски“ и върши отговорно работата си като такъв", се казва в позицията на "Левски".

Стоянович добави следното:

"В последните дни се появяват множество спекулации относно отношенията ми с ПФК "Левски". Искам да ви уверя едно - аз имам клуб и това е "Левски". Това, което мога да кажа със сигурност е, че съм напълно отдаден на работата си в клуба, за да може отборът да изглежда по различен начин през пролетния полусезон на първенството. В живота си съм научил едно нещо - не можеш да седиш на два стола едновременно. За мен всичко е кристално ясно - аз съм треньор на "Левски"."

Наскоро Стоянович, въпреки че поне на книга не му е работа, публикува 13 точки в план за развитието на "Левски" - на всички нива. Това съвпадна с потвърждението за напускането на изпълнителния директор Павел Колев. Публична тайна е, че двамата не си говорят, откакто Стоянович се завърна в България.

Помощникът му - Живко Миланов, пък получи интересни отговори от Христо Стоичков и "Чавдар" (Етрополе), след като заяви в петък, че за "Левски" било по-лесно да вземе лиценза на Етрополе, но не го направил. Бившият футболист явно визираше трансформацията, довела до това в българския футбол да се появи ЦСКА-София.

Камата, който е сред основните акционери на "червените" и патрон на школата в балканското градче, отвърна на Миланов във фейсбук.

"Чавдар" пък публикува декларация, в която обърна внимание, че "Левски" не си е платил за Божидар Краев, когото привлече като юноша именно от скромния клуб. В позицията не е пропуснато, че Живко Миланов е зет на Борислав Михайлов.