Ден, след като затвори най-големия пазар за нелегални стоки в тъмния интернет, германската полиция отбеляза и друг успех – бе разбит нелегален детски рожден ден в град Хамелн.

15 майки с деца – общо 30 души, били на детското парти в нарушение на всякакви противоепидемични мерки. Съседи се възмутили от това своеволие и повикали полиция.

Гостите обаче се скрили в гардероби, скринове, а една майка се заключила в тоалетната с пет деца, които помолила да мълчат, защото „играят на криеница“.

В крайна сметка обаче полицията открила всички нарушители. Те ще бъдат глобени между 100 и 400 евро за нарушаване на мерките, тъй като не са носели маски и са се събрали повече от две домакинства в едно помещение.

В Германия от тази седмица важат строги карантинни мерки, които забраняват събирането на повече от две домакинства на едно място, като второто домакинство може да се представлява само от един човек. Това означава, че едно семейство може да покани на гости само половинката на приятелска фамилия и трябва да избира между съпруга или съпругата. Много хора протестираха срещу това ограничение, тъй като то е абсурдно за спазване. Ако пораснало дете посети възрастните си родители, то ще е в унисон с мерките, но ако родителите посетят детето си, тогава вече ще са в нарушение, посочиха само едно от недоразуменията критиците. Цели 30 души на едно затворено място обаче е забранено още от началото на избухването на пандемията.