Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Парадокс е, че аз воювам с вас за вашето здраве. Парадокс е, че трябва да убеждавам всеки, че искам да опазя здравето и живота му. За мен това е най-важното.

Аз не искам да бъда обичан или одобряван, аз искам да бъда полезен за всеки отделен български гражданин и заедно да преминем през това изпитание COVID-19.”

Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който прие на среща протестиращите представители на Съюза на организациите за любителско изкуство – СОЛИ, цитиран от пресцентъра на ведомството.

Снимка: Пресцентър на МЗ

На разговорите присъства и министърът на културата Боил Банов.

Министър Ангелов обясни на представителите на пострадалите от затваряне браншове, че въвеждането на всички противоепидемични мерки се случва след задълбочен анализ на заболеваемостта, както и на данните от Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията. А целта е единствено опазване здравето на хората.

При спад на заболеваемостта под 120 на 100 хил. души население и задържане на тенденцията, ще се мисли за разхлабване на действащите противоепидемични мерки. Ще се действа и в обратна посока – при ново увеличаване на заболелите, мерките ще се затягат, подчерта още здравният министър.

"Вие чукате на отворена врата. Винаги съм готов за диалог, защото дълбоко вярвам, че културата и изкуството са това, което спасява човешкия дух. Знам, че не може всички да са доволни от въведените мерки, но няма да спра да търся консенсуса, защото само заедно и с разбиране за спазване на мерките, ще можем да спечелим битката с COVID-19”, допълни  Ангелов.

В края на срещата участниците в нея определиха разговора като конструктивен и се обединиха около тезата, че диалогът между тях трябва да продължи, за да се намерят най-правилните решения за всички.

Министърът на културата Боил Банов пък покани представителите на СОЛИ още на 26 януари, за да обсъдят параметрите по бъдеща програма в подкрепа на танцовите школи.

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

За кого да си полезен? А здравеОПАСНИ министре?

Да приемем, че инкубационния период е 15 дни.. За периода 25-31 декември са обявени 4997 заразени. За периода 1-8 януари са обявени 6039 новозаразени.. Общо 11 036.. Ти официално съобщаваш - "За периода 7-13 януари излекуваните са 14 853.. На 14-ти излекувани са 3094, на 15-ти - 6728, на 16-ти - 5660. Или общо излекувани - 30 335... С тези 20 хиляди "излекувани" отгоре не трябва ли да обявим, че сме победили ковида? Та да можем да решим обичан или одобряван ша ни бъдеш..

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.