Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Моля ви - харчете. Харчете колкото можете и дори малко отгоре!"

Такъв призив отправи към централните правителства по света директорката на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева. Речта й бе по случай 10-годишнината на Гайдаровския икономически форум, който се организира от Руската академия за национална икономика и екипа на президента Владимир Путин. 

В интерес на истината това не е първото такова изказване на българката от началото на кризата, нито пък е нещо ново за Международния валутен фонд. Самата Георгиева неколкократно поиска от правителствата, особено от тези в т.нар. развит свят, да развържат кесиите и да продължат подкрепата, включително и като опростяват дългове на по-бедните държави. 

По време на тазгодишния Гайдаровски форум тя подчерта, че в момента е критично важно властите да поддържат непрекъснатост на помощите към стопанския живот. 

"Трябва да сме внимателни, не трябва да прекратяваме преждевременно подкрепата, защото направим ли го, ще получим една вълна от фалити и сигурна структурна безработица." 

Очаквано тя засегна и проблема с неравенствата, като отбеляза, че акцентът на помощите трябва да бъде именно за минимизиране на щетите за нискоквалифицираните работници по света. Все пак тя подчерта, че трябва да се погледнат и възможностите за данъчни отстъпки пред младите, а не просто да се наливат пари от различните ведомства. 

За пореден път Георгиева адресира и глобалното притеснение за променящата се околна среда, като препоръча на всички правителства да работят по-активно върху прехода към икономика с ниско потребление на въглеводороди.

"Връщането към 2019 г. - времето преди пандемията - не е необходимо. Трябва да изградим икономиката на утрешния ден. Трябва да направим крачка напред в оценката на качеството на растежа", обясни шефката на МВФ. 

Ключови думи

Коментари

Giga Shadow's picture
Giga Shadow
Giga Shadow

Харчете, печатнацата работи

Харчете, печатнацата работи на пълни обороти. И разбира се, бягайте парите щото инфлацията бързо ще ги изяде. Ориентирайте се към злато, имоти, бтс Направо си е безотговорно шеф на Международния валутен фонд да каже "Харчете колкото можете и дори малко отгоре!" Първо - това вероятно ще облекчи икономиките, но няма да ги спаси ако ще имат нужда от спасяване. Второ - последващата инфлация от харченето, ще прецака каквото е останало от икономиките
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Милата, ТЯ....

Милата, ТЯ.... .....не знае, че "повече държавни харчове за спасяване на икономиката" се превежда на чист блгарски – "пълнете по-дълбоко чекмеджетата на Посерко и неговите авери и гушата на Прасето!"
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Мисля, че знае, но....

Мисля, че знае, но.... ... е мушморок и знае как да се отблагодарява!

Ало Борисов!

Това не значи, че можеш да похвръкваш с хеликоптера по частна далавера. Става дума за пари в помощ на болните от Корона вируса.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.