Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Автомобилният гигант Audi планира да се откаже напълно от двигателите с вътрешно горене в близките 10-15 години.

Напредъкът на електромобилите и все по-големият натиск за опазване на околната среда води до това, че на практика всяка от големите компании започва да планира този процес от сега.

Главният мениджър на компанията Маркус Дюсман е коментирал пред германско издание, че икономическият успех трябва да е ръка за ръка с опазването на природата.

Някои компании ще са дори по-бързи от Audi, която има много модели коли с ДВГ в много различни класи автомобили и едва ли ще спре всички накуп. Но Nissan планира напълно спиране на двигатели с вътрешно горене в Китай само след 5 години.

Aston Martin очаква над 20% от печалбите им да идват от електромобили до 2024 г. А от Volvo работят върху електромобили и електрически камиони с амбицията да минат към производството им изцяло до десетилетие. Bentley планира това да стане до 2030 г.

Някои държави по света вече си правят регулаторни планове. В Китай вероятно ще се забрани продажбата и производството на двигателите с вътрешно горене около 2035 г., в Япония и Великобритания - до 2030 г. Според специалисти до края на 30-те години на века повечето хора вече ще имат електромобили и ще се върви към пълна забрана.

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

??????

Добре.. Но това значи, че ще са нужни акумулатори. А за съвременните трябват - литий, кобалт, манган, неодим.. Оловните ще вършат работа, освен ако електромобилите не са някакво подобие на тролеи с тиранти за мрежа за зареждане през един час.. Ако Англия реши до 2050-та година да замени ДВГ-то - около 32 млн. автомобили, с акумулаторни, само за там ще трябва да се удвои световното производство на кобалт, да отиде световното производство на неодим и 3/4 от световния литий да е само за английските акумулатори. При това само за първо вграждане в автомобилите, без резервни такива. Само за да се возят на електромобили англичаните, шотландците, ирландците останалите страни по света ще останат без кобалт и неодим.. В Англия ще се возят с мисъл, че пазят околната среда.. А останалия свят ще я разрушава за да си набавя нужния кобалт и неодим.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.