Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Китайският техногигант Huawei понесе нов удар от администрацията на Тръмп - САЩ отнема определени лицензи за продажба на чипове от ключовия американски производител Intel. И планира да отхвърли много други искания на техногигантите, съобщи Ройтерс.

От Huawei и Intel засега не коментират решението.

Дори в последните дни на президенството си Тръмп не отстъпва от натиска си върху китайската компания, която счита за пряко свързана с Китайската комунистическа партия. От началото на мандата си той наложи серия от тежки санкции, които ограничиха възможностите на Huawei да произвеждат чиповете си, да ползват услугите на Google в смартфоните си и да имат достъп до множество от ключовите развиващи се технологии.

Според Вашингтон Huawei са заплаха за националната сигурност. Въпреки това през последната година имаше частични отстъпления - американските компании имаха нужда да могат да преговарят и търгуват с Huawei и други китайски компании при развитието на нови поколения технологии като 5G, Wi-Fi 6 и други.

Сега обаче американското търговско министерство отново планира да отнеме значителен брой искания за лицензи за износ на продукти на компанията. За момента са отнети осем лиценза от четири компании, търгували с Huawei, включително японската Kioxia Corp, преди известна като департамента на Toshiba за компютърна памет.

От Huawei се надяват на по-толерантно отношение от следващата администрация, но според експертите това е празен оптимизъм - темата за китайските компании и мерките срещу китайската експанзия е една от малкото, които обединяват републиканци и демократи в САЩ.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.