Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ремонтът на третата линия на столичното метро явно ще отнеме седмици, стана ясно тази сутрин. Вчера привечер движението между спирките "Хаджи Димитър" и "Театрална" бе преустановено, а те са затворени.

Има проблем с релсите. Столичната община отхвърли първата хипотеза, че те са пропаднали. Единствено ясно е, че трябва да се ремонтират. Около 18 часа на 19 януари влак е спрял по трасето, а пътниците са останали вътре около 20 минути. Няма пострадали.

Все още не са ясни причините за аварията, заяви пред журналисти изпълнителният директор на „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев. Ремонтът ще е за сметка на строителя (фирмата "Трейс", бел. ред.), защото има още гаранция, добави той. По думите му не се знае кога ще бъде отстранена аварията.  

„Ще кажем колко време ще се наложи демонтаж на релсите, траверсите, както и да се премахне пътният бетон. След това ще трябва да се почисти, ще видим и какво ще предпишат експертите. Накрая всичко ще трябва да се възстанови“, каза още инж. Братоев.

Той добави, че има "надигане на релсите" и затова е спрян влакът. Версията е, че причината се крие в подпочвените води. Наблизо тече река, а помогнали и обилните валежи, изтъкна шефът на подземната железница.

Проектанти и инженери са на мястото на повредата. 

По-късно Йорданка Фандъкова обясни във фейсбук как ще протече ремонтът и потвърди, че всъщност става въпрос за надигане на релсите, а не за пропадане.

Екипи от инженери на „Метрополитен“ и строители започнаха демонтажа на релсите в 30-метров участък преди станция...

Публикувахте от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в Сряда, 20 януари 2021 г.

Метрото по лъча работи нормално до "Хаджи Димитър", а след това хората могат да се прехвърлят на специални допълнителни автобусни линии.

Те ще са с маршрут - от спирка "Театър София" на ул. "Проф. М. Бичев" по бул. "Данаил Николаев", гара "Подуяне", по ул. "Боян Магесник", под жп моста на гара "Подуяне", по ул. "Ал. Екзарх", по ул. "Тодорини кукли", по бул. "Владимир Вазов" до автобусна спирка метростанция "Хаджи Димитър", по ул. "Черковна", надясно по бул. "Мадрид" и до спирка "Театър София" на ул. "Проф. М. Бичев".

Автобусите ще спират и на спирка ул. "Тодорини кукли" по линия 120 в посока бул. "Вл. Вазов".

Третата линия на метрото не е напълно завършена. Пускането на спирките до кв. "Овча купел" и "Горна баня" (общо четири) вече няколко пъти се отлага. За последно това стана в края на миналата година. Тогава официално бе съобщено е, че германските служители, които правят изпитания по трасето, се заразили с коронавируса.

Така отварянето на лъча от "Красно село" до "Горна баня" бе отложено до март.

Коментари

Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Нормално е! Обектът няма още

Нормално е! Обектът няма още издаден Акт 22 за наФАНДЪКОВАн ремонт!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.