Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Двучасов пълнометражен филм за Владимир Путин и неговите богатства - това е отговорът на Алексей Навални, който беше арестуван при завръщането си в Русия и в момента се намира в затвора "Моряшка тишина".

Филмът е направен преди завръщането на опозиционера. Преди да го задържат, един журналист го попита: "Ще има ли нови разследвания?" "Да, аз затова се връщам", беше отговорът му.

До този момент филмът е гледан от 17 538 039 души в YouTube.

"Съществува едно място, където, ако попаднеш, можеш да разбереш всичко за Владимир Путин. Това е най-охраняваното място в Русия, фактически държава в държавата, и това е най-голямата тайна на Путин. Която пазят стотици, дори хиляди - от неизвестните охранители, градинари и строители до най-богатите и известни хора в Русия. Една тайна. Едно здание. И ние влизаме в него. На гости на Путин. Да се убедим с очите си, че този човек напълно е обезумял в своята страст към богатство. За да научим с чии пари и как се финансира този разкош. И как в момента и през последните 15 години се взема най-големият подкуп в историята и се строи най-скъпият дворец в света..." 

Така започва филмът, който в началото проследява кариерата на Путин от Дрезден до Кремъл, неговите връзки, контакти, приближени - "кръга на Путин", който сега се е разпрострял върху всички важни места в Русия. От разказа се разбира, че сегашният кремълски владетел започва да плете корупционни мрежи още като заместник на кмета на Санкт Петербург Собчак, както и кои са неговите покровители, как върви израстването му. Навални се е добрал до писмата на Людмила Путина до нейна приятелка в Германия, от които проличава в какъв разкош е живял още като служител в администрацията сегашният президент - например шестседмична почивка на Френската Ривиера...

За въпросния дворец се е писало преди време. После строежът е замразен, след което по медиите излизат информации, че е купен от някакъв бизнесмен...

"Никаква продажба не е имало, твърди Навални. - Това е юридическа илюзия - постановка, създадена с помощта на няколко фиктивни сделки и активна кампания по медиите. Единственият истински владетел на това знаменито място от самото начало до днес е Владимир Владимирович Путин." 

Представете си Княжество Монако. Това е малка, но все пак отделна държава. Това владение е с размерите на 39 княжества Монако. Построено е така, че до него не можете да се доберете нито по земя, нито по море, нито по въздух...

Разстановка на контролно-пропускателните пунктове.

На хилядите, работещи там, е забранено да носят със себе си дори мобилен телефон с камера... "Всички казваха, че е невъзможно да се снима там. И ние така мислехме, а после се опитахме", разказва Навални. Направили четири опита. Един успешен, казва Навални и показва дрона, с който са правени снимките отгоре.

"Представяме ви най-секретния дворец в Русия - двореца на Путин под Геленджик." (Геленджик е залив в Черно море в Краснодарския край, близо до Новоросийск. Някога там е имало малка гръцка застава. Има и курортен град със същото име.) 

Според документите, продължава Навални, това е най-големият частен дом в Русия - 17 691 кв.м застроена площ.

Преди шест години дворецът е бил напълно построен, показват спътникови снимки. Обаче се оказва, че има... мухъл. И всичко започва почти отначало, като същевременно се разширява и достроява. Сега той разполага с подземно хокейно игрище, църква естествено, много сгради за персонала. 80-метров мост води към чайната, застроена на 2500 кв.м. Толкова голяма е и оранжерията, има и лозя, както и място за редки растения. За имението се грижат около 40 градинари. На няколко пъти се строи и престроява голям амфитеатър. Специален тунел, минаващ под планината, води до морето. Вътре в него има дегустационна зала с невероятен изглед към водната шир.

Участъкът под този дворцов комплекс е 68 хектара. Но всъщност територията е около 100 пъти повече.

Прилежащият към нея участък - 7000 хектара, принадлежи на ФСБ. И през септември миналата година целият е даден под аренда до 2068 година на фирмата, на която принадлежи дворецът. За "осъществяване на научно-изследователска и образователна дейност, лов и риболов"... Всъщност единствената цел на арендата на този гигантски участък земя, който е три и половина пъти по голям от съседния град Геленджик, е да се създаде нещо като буферна зона около двореца на Путин,. Във филма Навални разказва още как тази площ се охранява от ФСБ.

*Всички снимки са взети от сваления текст на филма на Навални.

Следват подробности за двореца отвътре.

Ключови думи

Коментари

....

И ко чудно има? Така си живеят някои хора. Сигурно има и още по-големи имения от това, но за тях не се пише. Наш Доган-ефенди следва същата линия, макар и в по-скромни мащаби, и не само той.
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

??????

Що ми се струва познато?? Туй не го ли видяхме в собствеността на царя и Интендантството? По съдилищата в България.. И колко трудно е царя да докаже собствеността си.. А и с оня бизнесмен за къщичката в БарЦИлона.. Излезе по ТВ-то и каза - аз съм си купил къщичката. Ша я давам под наем на когото си искам.. А сега си я продава.. А и ФСБ не е ли държавна служба.. На руската държава.. Или и тя е собственост на Путин.. Щото Путин все някога ще го сменят, а ФСБ и на следващите ще служи.. А иначе снимките - ми те са досущ като тез в двореца Петерхоф в Санкт Петербург..
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Бараката за морфичен резонанс

Бараката за морфичен резонанс на Бея от Росенец и хралупата за гръдни гюлета на Посерко в Барселона наистина са си кокошарници! Съжалете, тези двама мизерници, БЕ, хора българи!
 's picture

Бобо

Раша

Целият крадлив фашистки модел на управление е привнесен у нас от Москва, същата схема на ограбване само дето у нас мащабите са в пъти по малки...

Петроградская коммуналка

Разбирам го Белия молец - роден и израснал в нищета и общак, в който са нагъчкани две-три семейства самоеди и чукчи и се чака ред за кенефа, а вместо тоалетна хартия е ползвал в."Правда".

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.