Пресата в испанска столица не прощава на "Реал" (Мадрид) шокиращото отпадане за Кралската купа от третодивизионния "Алкояно" - 1:2, след като двубоят стигна до продължения, а аутсайдерът остана с човек по-малко срещу гранда.

Едер Милитао даде аванс на "белите" в 45-ата минута. В 80-ата обаче Хосе Солбес сензационно изравни и вкара двубоя в продължения. В 110-ата Рамон Лопес получи втори жълт и червен картон, така домакините трябваше да доиграят сблъсъка от 1/16-финалите на турнира с 10 души.

Така гледаха мача и празнуваха в град Алкой. 

Пет минути преди края "Алкояно" направи контра и Хуанан още по-сензационно отбеляза за 2:1, поставяйки началото на празник в университетския град Алкой, който се намира в провинция Аликанте.

А в Мадрид отново се заговори за уволнение на Зинедин Зидан, който пое отговорност за поражението и "за всичко, което ще се случи в бъдеще". "Реал" не е печелил Кралската купа от седем години. Преди дни тимът загуби и за Суперкупата от "Атлетик", а в първенството изостава на четири точки от лидера "Атлетико", като "дюшекчиите" имат и два двубоя по-малко.

"Мадрид написа една от най-срамните страници в своята история, пише в. "АС". - Нека 2021 г. свърши сега. Това е кошмар. Цветето на Зидан увехна."

Карим Бензема и Еден Азар бяха победени от полуаматьори.

В. "Марка" добавя: 

"Ако той (Зидан, бел. ред.) оцелее след това, ще е чудо".

Зизу обаче опитва да запази спокойствие. Той защити отбора си - играчите са дали всичко от себе си, просто не са реализирали възможностите си и са били наказани. Случва  се, не е приятно, но животът продължава.

"Продължаваме да работим. Няма да полудяваме. Мисля, че футболистите са зад мен, но трябва да питате тях. През сезона направихме и добри неща. Трябва да се концентрираме върху това, което има да се свърши, а не върху миналото", рече французинът.