Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американският Сенат утвърди пенсионирания генерал Лойд Остин за министър на отбраната – вторият номиниран от кабинета на новия президент Джо Байдън, който получава одобрение, и първият афроамериканец, който ще ръководи Пентагона, предаде БГНЕС.

Остин получи огромна подкрепа както от демократите на Байдън, така и от опозиционните републиканци, въпреки че се нуждаеше от специално одобрение от Конгреса, тъй като наскоро се е пенсионирал като военен офицер.

93-ма от общо 100 сенатори го утвърдиха на новия пост, като само двама гласуваха "против".

Встъпването в длъжност на Остин изисква и двете камари на Конгреса да приемат отделен законопроект. Факт е, че според американското законодателство Пентагонът не може да бъде оглавяван от лица, напуснали активна военна служба преди по-малко от седем години. Тоест, тази забрана се отнася и за Остин, който се оттегли от активна служба през пролетта на 2016 г.

Преди това в историята на САЩ Конгресът е правил такова изключение само два пъти: за Джордж Маршал през 1950 г. и за Джеймс Матис през 2017 г.

Остин е бил на активна военна служба почти 41 години. Той стана шестият афроамериканец в историята на САЩ, получил четири генералски звезди. Обявявайки намерението си да назначи Остин на поста началник на американското военно ведомство, Байдън подчерта заслугите на пенсионирания генерал в Ирак през 2010-2011 г. По това време Байдън беше вицепрезидент на САЩ.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.