Гласуването "не е толкова опасно" от гледна точка на пандемичната ситуация, смята лидерката на БСП Корнелия Нинова. Тя участва дне в "Неделя 150" по БНР.

"Всяването на страх у хората от болестта е целенасочено, за да ограничи активността", отбеляза тя.

И добави, че нежеланието на управляващите да приемат предложенията на левицата за видеонаблюдение на броенето на бюлетини и активната регистрация за изчистването на т.нар. "мъртви души" от списъците сочи едно - "че не желаят прозрачен и честен изборен процес."

Нинова се похвали, че столетницата вече е провела среща с 35 партии и граждански сдружения, и "предстоят срещи с още 10-15". И всички искали техните предложения, както и повечето български граждани.

Тя призова гражданите да гласуват масово.

"За това сме се обединили, всеки със своите възможности и сили, за да си помагаме. Ние като партия, която има членове в СИК, а те са застъпници и наблюдатели.

Заедно ще направим паралелно преброяване и ние като парламентарна сила да внесем в парламента част от техните искания за видеонаблюдение на процеса на броене на бюлетини и подписване на протокола и за изчистване на „мъртвите души“ от списъците чрез активна регистрация. Вече го направихме и предложенията са на масата на депутатите. Ще ги гледаме вероятно още другата седмица“, каза още тя.