Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

И други президенти в Европа не са коментирали ареста на руския опозиционер Алексей Навални, отбеляза в ефира на "Неделя 150" по БНР съветникът на президента Румен Радев Александър Маринов.

"Това е въпрос на преценка. И самата реакция на българското правителство е особена - през социалните мрежи, официална институционална реакция няма. Съгласен съм с президента, че премиерът и управляващите трябва да се изкажат по проблемите, които засягат българското общество, а те са доста сродни на това, което се случва в Русия", заяви той.

Българските политици не трябвало "непременно да се произнасят по неща, които се случват в други държави". Това можело да се прави по степен на национална значимост и ако засяга наши граждани зад граница, подчертай Маринов.

"Конфликтът на президента с изпълнителната власт не е самоцелна задявка или лична кавга, а принципно различие относно начина, по който се управлява България, и резултатите от управлението", отбеляза още той.

Според него е нормално държавният глава да се кандидатира за втори мандат, след "добри четири години" и висока подкрепа от гражданите.

И отбеляза, че недоволството в обществото не е затихнало, не се е примирило с начина на управлението, и има силно желание от стана на гражданите да намерят тово политическо представителство в хора и партии, които да започнат промяна.

"Тази промяна няма да е нито бърза, нито лесна, но трябва да започне. Това е процес и той започва, независимо дали президентът го иска, или - не. Това е въпрос на тенденции в българското общество, а не е нещо, което се е ограничило в тези няколкостотин квадратни метра между президентството и изпълнителната власт", каза той.

Коментари

Явочник "Майстора"

Аре.
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

?

Комунистите пак на власт. Вместо в затвора , акъл дават.

хахаха

Поредния комуняга ДС агент,ни дава обяснява защо червената подлога от Дондуков 2, се снишил,както направи БСП в ЕП! Явно не е чул че Бойко и външния ни министър Е,Захариева,се изказват,а те не са частни лица,както тази конска фъшкия се опитва да ни обясни,техните изказвания за Навални и Русия!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.