Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Софийска градска прокуратура предава на съд двамата мъже, заловени през май 2020 г. с впечатляващи количества кокаин в "Студентски град"

Както Клуб Z писа тогава, първо при полицейска проверка редови патрул на 7-о РПУ хвана Николай Петров (31 г), който се държал съмнително и добросъвестно признал че в багажника вози близо 40 килогама от най-скъпия наркотик.

После в ателие, наето от Петров, бяха открити още цели 325 килограма. А към делото бе присъединен и негов авер - Манол Николов, който трайно обитавал мястото.

Интересно че освен Петров, който дошъл в столицата от село Златия, и въпросния Манол Николов - въпреки че полицията откри и тетрадка със записки на дилърите, повече не бе присъединен нито един обвиняем - съучастник, лидер и пр. 

Щом делото отива в СГС, значи няма дори трети участник, за да представляват те "оганизирана престъпна група" - тогава биха отишли в Спецсъда.

Иначе по цени на съдебната система оценяват "стоката" на близо 88 млн. лв.

Ето и съобщението на прокуратурата в оригинал:

Софийска градска прокуратура е предала на съд обвиняеми, държали кокаин за 88 милиона лева в ателие в Студентски град

Софийска градска прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Н.П. и М.Н. за извършено от тях престъпление по чл. 354а, ал. 2, вр. ал. 1 от НК – държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

По обяд на 24.05.2020 г. полицейски служители установили лек автомобил м. „Мерцедес“, паркиран в тревна площ зад блок 11-13 в ж.к. „Студентски град“ в столицата. На шофьорското място в колата седял Н.П. Поведението му се сторило подозрително на органите на реда. Попитали го дали държи забранени от закона вещи. Мъжът признал, че в багажника има кокаин.

При условията на неотложност МПС било претърсено, а Н.П. задържан. В автомобила били открити и иззети два сака, съдържащи 40 пакета облепени с кафяво тиксо. Във всеки един от тях имало бяло вещество, за което впоследствие е било установено, че е кокаин. Общото тегло на дрогата, открита в паркирания автомобил, възлиза на 39,729 килограма, на стойност 9 335 959 лева.

В хода на разследването е било изяснено, че задържаният мъж, през м. февруари 2020 г., бил наел ателие в сграда на ул. „Професор Атанас Иширков“ в ж.к. „Студентски град“. Освен него въпросният имот бил трайно обитаван и от М.Н. В резултат на извършено претърсване в шкаф и гардероб било открито голямо количество наркотик, разпределен в 327 пакета. Общото му количество е 325,041 килограма, чиято стойност възлиза на 78 785 294 лева.

В ателието били установени и иззети електронна везна, машина за вакуумиране, както и тетрадка. В нея имало ръкописни записи, цифри и знаци, извършени от М.Н. От съдържанието й се разбирало за отделни пресовки дрога, внасяна и изнасяна от ателието, обща бройка, видове наркотик, с оглед щампите (картинки) върху опаковките.

Върху вещите били открити дактилоскопни следи и клетъчен материал, съвпадащ с ДНК профилите на двамата обвиняеми.

Предстои делото да продължи в съда.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.