В почти експресно заседание Софийският градски съд остави с най-тежката мярка за неотклонение 31-годишния Николай Петров.

Това е мъжът с открити първо в колата му над 39 килограма, а след това и още 327 килограма кокаин в столичния квартал "Студентски град".

Пресаташето на СГС излъчваше гледането на мярката на живо във фейсбук.

Адвокатката му пледираше, че той не е знаел какво носи. Освен това защитата представи множество писмени документи за влошено здраве на обвиняемия и роднините му.

Съдът обаче взе под внимание, че тези му здравни проблеми са били налице и когато е вършил инкриминираните деяния, за които го обвиняват.

Затова прие, че е налице опасност Петров да извърши друго престъпление.

"Налице е действителен обществен интерес за вземане по отношение на Николай Емилов Петров на мярка "задържане под стража", произнесе се СГС.

Определението може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

От прокуратурата съобщиха по-рано, че след като Петров е заподозрян и проверен първоначално и в лекия му автомобил "Мерцедес" са намерени 39, 729 61 кг, разследващите са открили на място връзка с ключове. В резултат било констатирано, че единият от ключовете отваря друга кола - „Ситроен“, а друг - гаражна врата в кооперация на ул. „Проф. Атанас Иширков“. Трети ключ пък отворил наетото и обитавано от Петров ателие на същия адрес.

Именно там са намерени общо 327 пакета с тегло около 1 килограм всеки. От тях в трикрилен гардероб в спалнята се натъкнали на 248 пакета, а в скрин в кухнята - още 79 подобни пакета. Всички те са били обозначени по различен начин – с лога на автомобили, с игрални карти.