Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

БСП предлага правителството да отвори държавния резерв и стоките от него да бъдат пуснати на пазара. Те ще се продават на по-ниски цени, а резервът ще бъде запълнен отново със стоки от български производители. Това каза лидерката на партията Корнелия Нинова.

"Те (стоките от резерва - б.р.) ще бъдат на по-ниски цени, защото резервът не работи на печалба и не прави търговия. Резервът да се зареди отново като се изкупят от българските производители готовите продукти. Така ще се помогне и на тяхната ликвидност. Разбира се, да не отварят резерва, за да си правят далавери. Знаем какво се случва, когато се пипа там недобросъвестно. Нашето предложение е в подкрепа на българските граждани без работа, на българските производители и българското и родното производство", заяви Нинова.

От БСП предлагат и фирмите, които не работят, да не плащат данък сгради и такса смет.

"Настояваме да се вземе централно решение да не се прехвърля на кметовете, фирмите да не плащат данък сгради и такса смет. Те не работят, те са затворени. Не произвеждат смет, но имат продължаващи задължения", каза още Нинова.

Тя поясни, че предложението на БСП е за периода, в който фирмите са били затворени и не работят, но и в бъдеще за периода, в който няма да работят.

Коментари

Giga Shadow's picture
Giga Shadow
Giga Shadow

Вместо да лекуват болната

Вместо да лекуват болната глава, социалистите по навик искат да разболеят и здравата глава. "Не работели, следователно не правели смет". Социалистите искат да съсипят системата за сметоизвозване, където също работят хора и където също машините се амортизират с времето. Вместо да се съсипва тази смеотизвозваща система (лишавайки я от приходи), то нека предложението да е такова: фирмите които не работят и не правят смет, да си платят данъка смет, но този данък им бъде възстановен от фондовете за компенсиране на коронакризата.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.