БСП предлага правителството да отвори държавния резерв и стоките от него да бъдат пуснати на пазара. Те ще се продават на по-ниски цени, а резервът ще бъде запълнен отново със стоки от български производители. Това каза лидерката на партията Корнелия Нинова.

"Те (стоките от резерва - б.р.) ще бъдат на по-ниски цени, защото резервът не работи на печалба и не прави търговия. Резервът да се зареди отново като се изкупят от българските производители готовите продукти. Така ще се помогне и на тяхната ликвидност. Разбира се, да не отварят резерва, за да си правят далавери. Знаем какво се случва, когато се пипа там недобросъвестно. Нашето предложение е в подкрепа на българските граждани без работа, на българските производители и българското и родното производство", заяви Нинова.

От БСП предлагат и фирмите, които не работят, да не плащат данък сгради и такса смет.

"Настояваме да се вземе централно решение да не се прехвърля на кметовете, фирмите да не плащат данък сгради и такса смет. Те не работят, те са затворени. Не произвеждат смет, но имат продължаващи задължения", каза още Нинова.

Тя поясни, че предложението на БСП е за периода, в който фирмите са били затворени и не работят, но и в бъдеще за периода, в който няма да работят.