Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Днес, на 27 януари, в София пред Министерския съвет ще се състои обявеният отпреди седмици голям протест на собствениците на заведения и техните служители. Към столицата се очаква да потеглят и представители на бранша от цялата страна.

Исканията - отваряне на ресторантите и кафенетата още от първи февруари, тоест само след няколко дни. От средата на месеца пък се иска отварянето и на нощните клубове в страната. 

Протестът идва, след като вчера станахме свидетели на тотална неразбория в посланията и разцепване на бранша. Здравният министър Костадин Ангелов и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация се разбраха за отваряне на сектора от първи март. 

Буквално няколко минути по-късно обаче стана ясно, че в преговорите в здравното министерство не са участвали от Българската асоциация на заведенията, които са основните защитници на исканията на бранша. Ричард Алибегов - известното лице на организацията, обяви, че БАЗ и СЗБ не приемат датата 1 март и потвърди, че протест ще има. 

Освен това той обяви, че идеята за крайни действия - протестно отваряне на заведенията, въпреки забраната, на 1 февруари. 

Секторът обаче има и друг проблем - държавата продължава да бави обещаните компенсации за втория локдаун. Изплатени суми за получили единствено някои от служителите, но бизнесите все още очакват своите 20% обезщетения от оборотите вече три месеца.

Ключови думи

Коментари

....

Отваряме всичко и махаме маските. Слагаме край на пандемията. Стига толкоз ковид-робство, нъл тъй?
Чичо Форий

Малей!

Страшни са! Правителството да поръча повече пейки и да ги сложат пред болниците, да не чакаме прави.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.