Новата библиотека „П.К. Яворов“ в Бургас се сдоби с модерни технологични устройства за дигитално обучение, съобщиха от общината на града.

Монтирана е Zspace стена, устройство с 3D и добавена реалност, която е заредена с материали за обучение по STEM дисциплини (Science, Тechnology, Engineering, Maths/Науки, Технологии, Инженерство и Математика).

Налице са специални образователни модули по физика, химия и биология. Образите на дигиталната стена са изключително прецизни и демонстрационните уроци и симулации на експерименти във виртуална лаборатория ще могат да се ползват и от студентите на Медицинския факултет. Те ще могат да видят стъпка по стъпка нагледно как се прави дисекция или сложна хирургическа интервенция.

В стената е налице и пълната общообразователна програма на МОН - уроци по всички предмети от 1 до 12 клас. Видео уроците са в 3D формат. 

В детския отдел на библиотеката, която има за цел да помещава 600 000 книги, е налице и високо дигитален под Funtronic. Той позволява да се играе някакъв спорт, футбол например, да се пукат балони скачайки или да се участва във викторина на български и английски език на различна тематика и със състезателен характер. Има и приложения за деца със специални образователни потребности.