"Барселона" отново е на финал за Кралската купа на Испания след победа с 3:0 над "Севиля" в драматичен полуфинален реванш на "Камп Ноу", решен с продължения.

Андалусийците спечелиха първата среща с 2:0, но това се оказа недостатъчно срещу проявилия характер тим на каталунците. Кошмарите на Барса като клуб продължават и този сезон, а най-реалистичният трофей за спечелване е точно Кралската купа.

Домакините получиха важния в такива ситуации ранен гол - Усман Дембеле откри в 12-ата минута. 

"Блаугранас" продължиха да натискат и да създават възможности за гол, но второ попадение все не падаше. Всичко можеше да приключи в 72-ата, когато "Севиля" получи дузпа, Лукас Окампос изпълни, но Марк Андре тер Стеген парира удара му, така остави надежди на тима си.

Течеше добавеното време, когато Жерар Пике намери начин за реализира - 2:0, за да е всичко още по-драматично. Малко преди това гостите останаха с човек по-малко - Фернандо бе изгонен заради втори жълт картон. Секунди по-късно Пике вкара.

Още в 5-ата минута на първото продължение Мартин Брайтвайт засече топката с глава при центриране на Жорди Алба и някак я прокара между краката на вратаря - 3:0.

В 103-ата минута червен картон видя и Люк де Йонг, така "Севиля" трябваше да "гони дивото" с двама по-малко. Имаше много нерви, а "Барселона" удържа и чака да научи съперника си тази вечер - "Леванте" или "Атлетик" (Билбао). Резултатът от първия двубой е 1:1.