Председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов, заместник-председателят Павел Вълнев, областният координатор д-р Атанас Камбитов и кандидати за народни представители от листата откриха предизборната си кампания в Благоевград.

Събитието се състоя в Мемориален комплекс „Памет и вяра“, където се издига 33-метровият православен кръст над Благоевград. На място беше отслужен и водосвет за здраве и благополучие от отец Андон Шавулев.

При откриване на кампанията, председателят на партията Цветан Цветанов определи кандидатите като силен отбор.

„Убеден съм, че за областта това е най-добрата листа. Доказателство е богата експертиза, която носи всеки един от нас. Благодаря на Атанас Камбитов, Георги Икономов, Кирил Котев за всичко, което направиха. Благоевградска област има невероятната привилегия с тези трима успешни кметове, които постигнаха много сериозно развитие за местата, от които бяха избрани. Смятам, че всеки днес отчита допуснатата грешка на последните местни избори. Това, което направи Камбитов с натрупания опит е да изгради добрата връзка с Изпълнителната власт, за да може да се реализират всички проекти. Благоевград днес е обновен, но за голямо съжаление в рамките на последните почти две години няма абсолютно нищо направено за развитието на града. Като водач на листата в Благоевград и Велико Търново, аз винаги съм бил избиран и от двете места, но съм влизал в парламента от Велико Търново. Въпреки това никога не съм забравял Благоевградска област, винаги съм бил съпричастен към проблемите и сме търсили начини да ги решаваме“, каза Цветан Цветанов.

Той подчерта, че в управленската програма на ПП „Републиканци за България“ са заложени делегирани бюджети за малките населени места.

„Настояваме за намаляване на политическата квота във ВСС, закриване на Специализирания съд и Специализираната прокуратура. Трябва да направим това, което правителството не успява, а именно да бъдат подпомогнати ресторантьорите и хотелиерите. Искаме да подкрепим семейния и малкия бизнес, за да може действително да участва активно в структурата на икономиката“, каза Цветан Цветанов.

Той добави, че от партията са предвидили, 5 % от БВП да отива за образование.

„Ние ще бъдем истинската, реална алтернатива на днешното статукво. За последните две години симбиозата между ГЕРБ и ДПС беше много силно изразена и продължава да се случва всеки ден. Това пролича много сериозно и на местните избори през 2019 година. Голяма част от хората, които сме тук днес искахме да бъдем алтернатива на ДПС“, каза още Цветан Цветанов.

Заместник-председателят на партията Павел Вълнев заяви, че е убеден в успеха на партията на предстоящите парламентарни избори.

„Кандидатите от листата за 1-ви МИР на "Републиканци за България" са страхотни хора, а това е много важно. Преди да бъдем политици, трябва да бъдем хора. Вярвам, че можем да имаме един наистина добър резултат и ако не бъдем първи, то поне можем да бъдем в челната тройка“, каза Павел Вълнев.

„Ние много ясно заявихме своите амбиции и цели. Стремим се към солидно представителство в 45-то НС, за да може да реализираме идеите и приоритетите, които сме набелязали. Представихме пред обществеността 170 предложения, събрани в 23 секторни политики. На областно ниво нашата цел е два мандата. В лицето на кандидатите от листата имаме един много добре балансиран отбор. Балансиран като опит, с доказали се професионалисти, притежаващи дългогодишен опит, както и млади хора с успешна реализация. Балансиран и по отношение на различните сфери - финанси, образование, култура, спорт, бизнес, здравеопазване и т.н. Паритет между половете - 11 дами и 11 мъже”, каза д-р Атанас Камбитов.

В листата на ПП „Републиканци за България“ за 1-ви МИР-Благоевград присъстват 22-ма кандидати.

Повече информация ще откриете на сайта на ПП "Републиканци за България".

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!