Световните квалификации в Европа продължават с интересни резултати в драматични двубои с по няколко гола, убедителни успехи на традиционни сили, но и буксуване на други.

Испания се нареди до тимове като Франция и Хърватия, които не откриха надпреварата по най-добрия начин. За разлика от Германия, Англия и Италия.

Вижте най-интересното от поредните пресявки за Катар 2022.

Група В

Испания обикновено минава транзит през всякакви видове квалификации, поставя рекорди, записва дълги серии само с победи. Този път обаче „Ла роха“ не тръгна летящо - 1:1 с Гърция у дома.

Алваро Мората потвърди добрата си форма с гол в 33-тата, но в 56-ата гостите получиха дузпа (за нарушение) и Анастасиос Бакасетас изравни. Мората имаше възможност за втори гол, но уцели вратаря с глава.

Испания очаквано наложи огромно превъзходство във владеенето на топката, но почти не създаде чисти голови ситуации.

Златан Ибрахимович се завърна в националния отбор на Швеция след близо 5 години и помогна за успеха над Грузия с голова асистенция за Клаесон в 35-ата - 1:0 в Стокхолм.

Група С

Знаете какво се случи снощи на двубоя България - Швейцария (1:3). Малко след това Италия не пропусна да вземе своето срещу Северна Ирландия у дома - 2:0 след отлично първо полувреме, в което се разписаха Доменико Берарди (14-ата) и Чиро Имобиле в 39-ата. 

След това, подобно на швейцарците, „адзурите“ също свалиха предавки с мисълта да съхранят сили за гостуването в София в неделя.

Група F

Дания се наложи с 2:0 в Израел, а тимът на Фарьорските о-ви записа престижно 1:1 като гост на Молдова, изравнявайки в края на срещата.

В един от вълнуващите мачове - поне като размяна на голове, Шотландия и Австрия завършиха 2:2. Островитяните догонваха на два пъти. Четирите попадения паднаха за 30 минути след 55-ата.

Група I

С неколцина младоци и завърнали се стари бойци Англия елегантно мина през Сан Марино - 5:0. Гарет Саутгейт експериментира със състава, и както отбелязва пресата на Албиона, може да има главоболия с определянето на състава за Евро 2020.

Албания не пропусна да спечели в Андора - 1:0, а Унгария и Полша си спретнаха интересно надиграване - 3:3. 

Салай осигури два гола аванс за маджарите до 53-тата, но Пьонтек и Йожвяк изравниха само за 120 секунди около 60-ата. Орбан реализира за 3:2 в 78-ата, но за кой ли път Роберт Левандовски спаси тима си, този път полския - 3:3 в 83-тата.

Група J

След 7 минути Германия водеше с 2:0 на Исландия с точни попадения на Леон Горецка и Кай Хаверц. Илкай Гюндоган оформи класически резултат в 56-ата за безоблачно начало в последните квалификации на селекционера Йоахим Льов.

Германските национали се присъединиха към Норвегия с призив за спазване на човешките права - с надпис на тениски преди първия съдийски сигнал. Това е реакция от доклади и информации за хиляди загинали и ниско заплащане в Катар при строителството на стадиони и инфраструктура за Мондиала.  

Армения се добра 1:0 в Лихтенщайн, благодарение на автогол.

А Румъния и Северна Македония сътвориха паметен балкански сблъсък - 3:2. Домакините поведоха с 2:0 до 50-ата и нищо не вещаеше драматичния край.

Три гола паднаха само за три минути и емоциите рязко се промениха. Македонците изравниха чрез Адеми и Трайковски в 83-тата и 84-тата. Но последни удариха румънците - Янис Хаджи, синът на Джика Хаджи, им донесе три точки в 86-ата.

Днес е почивен ден.