Председателят и зам.-председателят на ПП „Републиканци за България”, с кандидатите за народни представители от Русе откриха офиси на партията в Борово и Сливо поле. 

По-късно в Две могили проведоха среща с кмета на общината  Божидар Борисов.

Впечатлението, с което останаха Цветанов и Вълнев е, че има страхотна енергия за промяна у хората и припознават „Републиканци за България“, като единствената алтернатива на статуквото на територията на област Русе.

Върховенството на закона е една от основите в секторните политики на „Републиканци за България“. Намаляването на политическата квота във ВСС, намаляване на мандата на главния прокурор и закриване на Специализирания съд, това са само част от решенията залегнали в управленската програма на партията. 

„В последните две години виждаме системен подход за подчиняване на част от бизнеса. Ние категорично се противопоставяме, защото предприемачите, осигуряващи работни места трябва да бъдат подпомагани, а не спирани. Това става и чрез реално въвеждане на електронно управление”, каза Цветанов.

Поставяме си за цел в края на нашия мандат да осигурим електронно гласуване, защото това е единственото противодействие на контролирания вот и възможност всички българи по света да се възползват от конституционното си право. 

„Затова призоваваме всички граждани да отидат да гласуват. Със създадения хаос в момента управляващите целят ниска избирателна активност. Обръщам се към всички русенци да бъдат смели, да бъдат активни. Не мога да повярвам, че съм принадлежал към партия, която в началото имаше идеи, плурализъм и никога не сме искали институциите да бъдат използвани за политически натиск. Русенци имат добрата алтернатива с „Републиканци за България”, каза Цветанов.

По думите му в условията на пандемия, малкият и средният бизнес се нуждаят от подкрепа и „Републиканци за България“ ще им я осигури. За сегашната здравна криза той посочи като виновни персонално здравния министър и министър-председателя, който му е разпореждал какви мерки да се вземат.

След изборите „Републиканци за България“ ще предложи актуализация на бюджета, защото приходната част е намаляла, а разходната се увеличава безконтролно.

Цветанов изрази мнение, че противопоставянето между институциите на трябва да спре, затова ще предложат свикване на Консултативния съвет за национална сигурност. 

„Необходим е политически консенсус за излизане от кризата”, смята председателят на „Републиканци за България“. 

„Българското правителство знаеше, че има проблем с организирането на изборите, точно затова неглижирането на Консултативния съвет при президента и тази конфронтация в момента обричат демокрацията в страната. С ниската избирателна активност те искат да си гарантират статуквото”, допълни зам.-председателят Вълнев.

Според него държавата трябва да се погрижи за дребния и средния бизнес, който е гръбнакът на българската икономика. Именно затова и партията предлага въвеждането на патентен данък за малкия бизнес. 

„Не може в едно кафе, с две маси в някое село, да влизат данъчни и да му пречат да работи. Плаща си патента в началото и работи спокойно”, заяви Вълнев.

Зам.-председателят е на мнение, че плоският данък трябва да остане, защото това е добро условие за външните инвеститори. Трябва обаче да се подобри цялостният бизнес климат.

 „Държавата трябва да помага и да насърчава по всякакъв начин външните инвеститори, което няма как да стане със сегашните управляващи”, каза още Павел Вълнев.

По-късно към русенския отбор на „Републиканци за България“ се присъедини и волейболистът и водач на 25-и МИР-София Боян Йорданов. Когато работата и спортът вървят ръка за ръка, успехът е гарантиран.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!