Черен чаршаф, проснат на земята. Коментари под прякото излъчване: „Пускайте траурна музика пред портите на мутрата!“, „Смърт за гербаджиите!“, „Запалете огън“  (по-късно „редактирани“ – тоест, изтрити). Ренета Инджова, Дионисий. Това е протестът на „Системата ни убива“, организация на майките на деца с увреждания, организирали автошествие до... Банкя.

Бойко Борисов живее в Бояна. В къщата му в Банкя живее дъщеря му с двете си деца. Майките избират да отидат при децата и там да разстилат черни чаршафи... Не че не знаят, че Борисов не е там. Знаят. 

Вчера затвориха автомагистрала „Тракия“ и сигурно десетки деца стояха затворени в автомобилите да чакат „Системата ни убива“ да протестира. Който и както и да го е организирал, това си е просто издевателство. И обикновена свинщина. Кому е нужно точно това? Какво променя? Кого наказва?

Остават шест дни до изборите и всеки може с гласа си да смени системата. И организаторите на подобни „мероприятия“ само пречат това да се случи наистина. Защото това отблъсква и отвращава хората. Слага в един кюп всички протестиращи.  А може би организаторите му точно това целят?