„Предстоят ключови избори за бъдещето на България. Защото и страната, и Европа са изправени пред безпрецедентни предизвикателства – да победят пандемията и да върнат икономическия растеж. Ето защо през следващите месеци и години България ще се нуждае от лидери, които имат опит, експертиза и международен авторитет. ЕНП вижда всичко това в премиера Бойко Борисов.“

Това заяви в специално видеообръщение към Бойко Борисов генералният секретар на Европейската народна партия Антонио Лопес, с което той пожела успех на своя колега и ГЕРБ на парламентарните избори на 4 април.

„Ние виждаме промяната в България! Правителството на премиера Борисов модернизира страната и повиши доходите. Даде сигурност на българските граждани. Но много неща, разбира се, все още трябва да бъдат свършени. Ето защо трябва да се доверим на тези, които многократно са ни демонстрирали ангажимента си за изграждане на по-светло бъдеще за българските граждани“, посочи Антонио Лопес и приветства обединението на ГЕРБ и СДС за вота. „Този алианс е мощна заявка, че пътят пред България е само един – към Европа, към ЕС и към евроатлантизма. За нас, в ЕНП, това е поредното доказателство, че ГЕРБ и нейният председател Бойко Борисов са верни съюзници на европейското дясноцентристко семейство. Oтговорни политици, на които може да се разчита“, изтъкна той.

Антонио Лопес обясни, че целта на ЕНП е да предлага решения на европейските граждани.

„Опонентите ни не правят нищо, но се държат така, сякаш са медийни герои. Това е класически социализъм. В заглавията често влизат евтините атаки срещу ГЕРБ. Отвратителна кампания!“,  заяви той.

Ето защо Лопес призова българите да не се подлъгват по популистки внушения.

„Изборът между партия на действията и постиженията и партия на празните думи и обещания е ясен. Погледнете списъка с постижения на ГЕРБ. Той е еднозначен. Погледнете как  ГЕРБ показа воля и преодолява пандемията. Погледнете как поправи последствията от социализма в България“, допълни генералният секретар на ЕНП.

„Нека поощрим онези, които вършат тежката работа, които не бягат от предизвикателствата. Тези, които могат мъдро да държат главата си високо вдигната дори в най-трудните моменти и които винаги са способни да доведат гражданите си на безопасно място. В България този човек е Бойко Борисов“, подчерта Антонио Лопес и в заключение заяви: „Изберете опита, научените уроци, силния български глас в Европа и света. Изборът е ясен! Гласувайте за Бойко! Гласувайте за ГЕРБ!“

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!