По около пет часа чакат желаещите да гласуват в Берлин, също дълго се чака в Мюнхен и Франкфурт. Необичайно висока активност отбелязват българите в Германия на тези избори.

Въпреки рекордния брой секции в Германия - 69 в 51 града, желаещите да гласуват извиха огромни опашки на повечето места и се наложи да чакат с часове, за да дадат вота си.

Изборите протичат бавно и заради пандемичните условия и наложените мерки за сигурност от страна на германската държава. В секция могат да влизат не повече от трима души, а хората на опашките отвън трябва да спазват метър и половина дистанция. Наложи се в Берлин и Франкфурт полиция да охранява събраното мнозинство, за да предотврати скупчването на групи хора. И в двата града бе отправено предупреждение, че при нарушаване на пандемичнит емерки, секциите ще трябва да бъдат затворени.

Там до обяд бяха гласували около 2000 души.

Най-много избирателни секции има във федералните провинции Баден-Вюртемберг, Бавария и Северен Рейн-Вестфалия.

На последните парламентарни избори през 2017 година българските граждани са гласували само в дипломатическите и консулските представителства на България, както и в офисите на почетните консули.