Един от най-добре продаващите се писатели на света - Дан Браун - намери нов начин да припечели допълнително от вече издадена книга. Мистър Браун пусна илюстрована версия на романа си "Инферно" ("Ад"), за което съобщи в официалния си сайт.

Досега по света са продадени над 200 милиона екземпляра от "Инферно", издадена през 2013 г. Сега историческото криминале, чиито забавни идеи са приемливи, но стилът е на ниво "Винету", излиза на пазара отново, но вече със 150 цветни илюстрации - за да няма нужда читателят да си представя сам къде и покрай какво се развива действието. "Новата" книга вече се продава в онлайн магазина Amazon за 28 долара. В книгата има препечатки на "Картата на Ада" от Сандро Ботичели, фотографии на флорентинската катедрала и галерията Уфици, на венецианската църква "Сан Марко" и много други места и произведения, упоменати в книгата.

За който не е чел: действието на "Инферно" се развива във Флоренция и Венеция, както и в Истанбул в течение на два дни. Умният и красив американски професор Робърт Лангдън търси вируса на нова чума, скрит от злия гений - биолога Бертран Зобрист, който е решил да спре веднъж завинаги пренаселването на планетата. Ако болестта се разпространи, населението на Земята ще се съкрати значително, което, според подлия биолог, ще доведе до нов Ренесанс. Ключ към загадката е скрит в поемата "Ад" на Данте Алигиери и в "Карта на Ада" от Ботичели.