"Отпускарите" шефове на служби, които избраха да си починат малко преди встъпването в длъжност на служебното правителство за времето в което то ще просъществува и отвъд, са се върнали на работа. 

Директорът на ДАНС Димитър Георгиев и на Държавна агенция "Разузнаване" (ДАР) Атанас Атанасов бяха разпуснати с разрешение на предходния кабинет от 7 май до 6 септември. Но днес са депозирали молби заявления за прекратяване на отпуските си. 

Фактът, че са излезли в почивка ядоса премиера Стефан Янев, който викаше на среща директорите на спецслужби, но те пратиха свои заместници.

Днес темата коментира и говорителят на правителството Антон Кутев.

"Интересна драматургия се разви в днешния ден с шефовете на спецслужбите. Бяха поканени още миналата седмица на среща с премиера, на която те не се отзовахха. В резултат на което, понеже държавата и службите трябва да работят, днес са дошли в Министерския съвет с идея за среща с премиера, но както знаете, когато има заседание на МС е изключително натоварено, и просто не е била възможна срещата. Това е и поводът поради която не се е състояла", посочи той.

"Така че цялата драматургия с шефовете на служби според мен можеше да бъде просто изработена по-добре от тяхна страна, като още миналата седмица биха могли да дойдат на срещата", заяви в заключение.

И посочи, че службите все пак са работели за тези 10 дни от встъпването в длъжност на служебния кабинет.