"Монтана" е вторият отбор, който изпада директно от Първа лига - заедно с "Етър", загубил битката за оцеляване преди дни.

Тази вечер "Монтана" направи 1:1 с "Ботев" (Враца) като домакин в дерби на Северозападна България от решаващо значение. Така монтанци и търновци останаха с по 28 точки. Врачани са с 30 и ще играят бараж с тим от Втора лига. "Славия" се спаси - 34 т.

Налага се да поставим условност на всичко това, тъй като миналия месец, покрай завръщането на Борислав Михайлов в БФС, Изпълнителният комитет реши да увеличава състава на групата от 14 на 16 отбора за следващия шампионат. Комисия трябва да се произнесе до края на другата седмица за формат, изпадащи, влизащи и т.н.

Описаното по-горе е според действащата наредба на БФС, но добре известно е, че в българския футбол абсолютно всичко е възможно.

В Монтана стана интересен мач с напрежение и динамика до последно. Само победа вършеше работа на домакините. Давид Кики откри в 34-ата, но Бабунски изравни за "Ботев" още в 38-ата.

Играещият в синьо отбор направи много пропуски, включително в последните минути.

Много вероятно е на баража "Ботев" да спори със столичния "Септември".

В двубой без значение "Етър" победи "Славия" с 2:0 на стадиона в "Овча купел". Головете реализираха Кольо Станев и Преслав Боруков.

Другата новина от днес е, че "Нефтохимик" оцеля във Втора лига. "Шейховете" направиха 1:1 като гости на "Спортист" (Своге). Основният им съперник - "Локомотив" (Горна Оряховица) отстъпи пред "Септември" в София - 0:3. Само победа вършеше работа на "железничарите".