Традиционната вече неделна форма на обръщение на бившия премиер Бойко Борисов към актива на ГЕРБ - във Фейсбук и без журналисти, продължи и днес. Краткото му слово, излъчено на живо от централата на партията, обхвана класическите за последните му изяви теми - имаше малко хвалби за справянето с пандемията, по време на своето управление, и доста атаки по неговите политически опоненти. Политическият му анализ мина през почти всички големи партии, като особено място бе отредено на действията на служебното правителство и на президента Румен Радев, когото Борисов нарича "кандидат-президента". 

"Защо не съставиха правителство? Защото са искали мръсните поръчки да ги свършат хора от средите на БСП и от средите на кандидат-президента Радев. Извадиха хора от 90-те години и ги изпратиха само срещу ГЕРБ", започна Борисов, докато срещу залата бе пълна с част областните ръководители на партията. 

До Борисов пък неотлъчно стояха новата звезда на ГЕРБ Данил Митов, както и заместник-председателят Томислав Дончев. Те именно само стояха - думата не им бе дадена. 

Разбира се, Борисов не пропусна да захапе служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, който преди два дни заяви, че премиерът е заплашвал неназовано лице. Днес Борисов не коментира случката, но пък заяви, че Рашков е неизбран.

"Бойко Рашков няма да го изберат и за домоуправител във входа, в който живее". 

Монологът продължи през обяснението, че всички в служебния кабинет били кадри на Българската комунистическа партия и на БСП. Е, има и някои изключения, призна все пак Борисов. 

"Любовните" стрели на експремиера не пропуснаха и Демократична България. Борисов разказа как много добре помнел, че при заклеването си в парламента президентът Радев се обърнал към Атанас Атанасов (бел.ред. - съпредседател на ДБ) и му заявил, че "ви остава още една седмица и ви няма". Атанасов пък отговорил - "Какво ще ни правиш, ще ни арестуваш ли?"

"Какво налага сега това прилепяне, както им вика Пепи Москов - новите социалисти", зададе въпрос Борисов, на който очевидно не очакваше отговор. 

Все пак най-интересни за Борисов били от БСП, които не реагирали на скандала с подслушването. А такъв - обясни той за пореден път - нямало. 

"Не само не съм давал разпореждане за подслушване на политици, то е дълбоко погрешно. Те всеки ден бяха на площада, за какво да ги слушаваме", чистосърдечно си каза бившият премиер. 

Борисов разви и тезата, че мълчанието от страна на партиите било, за да се получи феномена "Двама се карат - трети печели". Тоест - двамата каращи се са ГЕРБ и служебното правителство. ТУк някъде се появи и реторичният въпрос - "Да сте чули от кандидат-премиера Антоанета Стефанова нещо да говори за програма, за идеи. Все едно ги няма!"

Борисов обяви и че е много разтревожен за провеждането на изборите, защото служебното правителство правело всичко друго, но не и да говори за тях. Нямало отговори на въпросите какво ще се прави, ако има проблем с машините, ако спре тока, ако има наплив от хора в последдните часове на вота и т.н. 

Накрая даде ценен съвет на актива на ГЕРБ:

"Искам да сте внимателни, ще ви подхвърлят неща, ще инсценират компромати, важно е да има такава тема. Внимавайте."