"Офисът" на Данаил Николов, който е купил фирмата на шефа на НАП Румен Спецов, се намира в изоставена къща в драгоманското село Ялботина. Това става ясно от видео, публикувано в страницата на ГЕРБ във фейсбук.

Проверката е направена от Тома Биков и Александър Иванов, които лично паказаха потъналата сред бурени постройка. Биков иронизира, че сградата е изцяло екологична – кирпич, дърво и малко керемиди отгоре.

"Това е седалището на фирмата на Данаил Николов, който е закупил тази фирма от настоящия изпълнителен директор на НАП Румен Спецов, който пък е дългогодишен приятел на министъра на финансите Асен Василев, и в момента отговаря за събирането на данъчни задължения от всички български граждани", посочи Биков.

Според него тази фирма има профила на „ДДС-арска“ – каквито се използват за източване или крадене на ДДС.

Във видеото Биков уточнява, че от ГЕРБ не са могли да открият самия Данаил Николов, но в драгоманското село е „адресната му регистрация и може би г-н Спецов го е намерил някъде тук, когато е решил да му продаде фирмата си.“

Тази фирма е работела добре, имала е един немалък оборот – 6 млн., уточни Биков.

„Г-н Данаил Николов, на когото Румен Спецов е продал фирмата си, има шест присъди за кражба. Последната е от 2012 г. Собственик е на 23-24 фирми с милиони левове задължения към хазната. Които сега г-н Спецов трябва да събере, пише Тома Биков в публикацията си. - Г-н Данаил Николов е "убедил" Румен Спецов да му продаде фирмата си за "крупната сума" от 500 лева. Това вероятно е някаква "харвардска иновация" - да купиш фирма за 6 милиона за 500 лева? Какво казва министърът на финансите Асен Василев за тази схема, която има профила на ДДС измама? Подал ли е Асен Василев сигнал до прокуратурата във връзка с Румен Спецов? Продължават ли Румен Радев и Асен Василев да стоят зад гърба на Румен Спецов, който по всички стандарти има профила на човек, който е извършвал ДДС измама?“.

Обвиненията към шефа на НАП са, че през 2016 г. е продал фирмата си "Гранекс Трейдър" на малоимотно лице, докато срещу нея тече данъчна ревизия, която установява огромни задължения към фиска.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ