Разбивка на парите, получавани от Българската федерация ММА от спортното министерство по години - от 2018 година досега, публикува говорителят на правителството Антон Кутев. Анонсът му гласи:

"Когато мускулите надвишават интелекта, често пъти стават грешки. За да се предпазим от тази хипотеза ще разпиша точно сумите, които БФ ММА е получила през последните години"

Следват числата:

  • 2018 г.: по програма за развитие на спорта 177 000 лв.
  • 2019 г.: по същата програма 192 000 лв.
  • 2020 г.: по същата програма 180 000 лв. Но са добавени още 30 000 лв. “средства по наредба”
  • 2021 г.: по програма за развитие на спорта 180 000 лв., с добавени “средства по наредба” 40 000 лв.

Сметката показва, че сборът от тези суми е 799 000 лв. за 4 години.

"Към тях отделно трябва да се прибавят повече от 220 000 лв., които организацията е получила по програмата за превенция на зависимостите.

Това означава, че общата сума, която е получил и разплатил за четирите години човекът, когото не знам защо наричат Стъки, е малко повече от милион и двадесет хиляди лева", уточнява правителственият говорител.

Това е продължение на сюжета от по-рано днес, когато ММА бойци, предвождани лично от председателя на федерацията Станислав Недков - Стъки, нахлуха в Министерството на спорта да търсят сметка от служебния министър Андрей Кузманов. Той и Кутев в сряда обявиха, че в мандата на Красен Кралев в министерството са раздавани пари по програмата за превенция на зависимостите след младежите на свързани неправителствени организации, както и на ММА федерацията. Ден по-късно Кутев гостува в сутрешния блок на Нова тв, а Стъки нахлу и в студиото по време на ефир.

Стъки твърди, че казаното от спортното министерство не е вярно и въпросният милион бил измислица. И бившият министър Красен Кралев отрече всички обвинения на наследника си Кузманов. 

Антон Кутев задава и въпроси покрай сагата: 

"В кои държави на Европа този спорт се финансира от държавата?

Нахлуването в телевизионни студия и държавни учреждения спорт ли е и кога ще получи държавна субсидия?

Ако тази държава не се управляваше от Кралев и Борисов прекалено дълго време, дали двадесет ММА бойци биха дръзнали да нахълтат в държавно учреждение?"