Етническият мир е най-важното в смесените региони.

Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборно събитие на партията в град Дулово, област Силистра. По думите му в тези региони от страната е най-важно политическите опоненти да не се превръщат във врагове.

„Политиката е занаят, в който хората предлагат програми, предлагат идеи. Ние правим детски градини, училища, болници, пречиствателни станции, магистрали, жп-линии, метро… Другите да предложат по-различни неща“, призова Борисов.

Той припомни, че по-възрастните в Дулово помнят Възродителния процес.

„Аз бях млад лейтенант от пожарната тогава. Мобилизираха ни и ни пратиха в Дулово. Стотици хиляди български граждани и български мюсюлмани бяха прокудени от същата тази комунистическа партия, сега наречена социалистическа. И аз не знам как нашите опоненти от ДПС приемат да правят коалиция с бившите комунисти, които не са се отказали… - те си празнуват четиридесет и кой конгрес? Тук ги редяха хората на опашки за паспорти. По един квадратен метър им даваха, да си натоварят за покъщнина. Хиляди хора! Никога това не трябва да се допуска! Никога! Мюсюлмани и християни, така както ние с кмета работим от години, приятели сме, така трябва да бъдете всички тук“, призова лидерът на ГЕРБ.

„Ще бъде трудно на тези избори не за друго, а защото сме много големи и не могат да ни преглътнат лесно. Но това са лоши хора. Това са тези същите. Бойко Рашков е бил тогава в следствената служба. Не знам защо казвате нови партии? Нова партия на Мая Манолова? Тя е в политиката отпреди мен. Кое е новото? Татяна Дончева е в политиката отпреди мен. Коя е новата партия? Слави Трифонов от 90-та година прави политическо шоу и е на екран. Кое е новото?“, попита Бойко Борисов и подчерта, че нищо ново няма, освен добре забравено и пребоядисано старо.

Борисов съобщи, че ГЕРБ подаде жалба в Централната избирателна комисия и в съда, защото управляващите индиректно си признаха, че ще фалшифицират изборите.

„Те в момента пипат машините. Какво им пречи накрая на изборния ден да преброят квитанциите в урната и колко бюлетини за коя партия има? Радев говореше за честни избори, но това ще са първите нечестни избори. Те в съдружие го направиха. На 5 гласа или на 3 гласа, по един ще прехвърлят на Слави Трифонов. Затова трябва да гласуваме много, за да може колкото и да прехвърлят, пак да останем повече“, призова председателят на ГЕРБ.

По думите му, неслучайно от една година ни притискат за това машинно гласуване и случващото се в момента е един дълго подготвян сценарий.

Бойко Борисов изрази и възмущението си от фактическото спиране на строителството на автомагистрала „Хемус“. „Не мога да повярвам, че ще направят такава глупост. Ако на 11 юли покажем добър резултат, ще търсим варианти да управляваме. Ако не, ще останем в опозиция. С толкова много кметове, не могат да не се съобразят с нас, но истината е, че трябва да сме първи“, заяви лидерът на ГЕРБ. Борисов припоомни, че няма неизпълнено обещание.

„Обещахме двойно увеличение на учителските заплати и обновяване на училищната инфраструктура. Направихме го. По същи начин както с учителите, за 4 години мандат ще увеличим двойно заплатите на медицинските работници. Ковид-кризата не е отминала. Ваксинирайте се докато има ваксини! Ще дойде новата вълна. На ваксините, които имаме, ще изтече срокът на годност и ще ги изхвърлят. А Европа няма да ни даде нови. Ваксинирайте се сега, защитете здравето и професиите си“, призова Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че Брутен вътрешен продукт се прави с работа, а не с приказки.

„Много сме направили, но много още трябва и да се прави. Да, и ние не сме идеални, и ние сме имали своите грешки, но се учим от тях. Поправяме ги и вървим напред“, подчерта председателят на ГЕРБ.

 

Областният координатор на ГЕРБ в Силистра и водач на листата на ГЕРБ-СДС в областта Тодор Тодоров заяви, че всичките опоненти на ГЕРБ обещават красиво, но след това си заминават.

„Ние говорим за нещата такива, каквито са. И работим, за да ги подобряваме. Нашият основен опонент тук е ДПС. Новите партии, още неосъзнати, отвращават хората с това, че нямат програми, нямат идеи как да управляват. Повече от всякога сме сплотени, повече от всякога сме мотивирани. Ще покажем, че сме първа политическа сила в Силистра и в България“, каза Тодоров.

„Направихме много в образованието, защото имаше пари. Имаше пари, защото се борехме с контабандата и организираната престъпност. Затова и сега има такова обединение срещу нас. Нашата кола вървеше, нашата кола имаше шофьор – това е г-н Борисов. Това, което сега ни предлагат е една катастрофирала през 90-те кола, ребрандирана, с добра музика, пълна с бандити и мутреси. Всеки иска да смени колата си след 10 години, но нищо ново не се предлага“, посочи водачът на листите на ГЕРБ-СДС в Шумен и Стара Загора Красимир Вълчев.

„Нашите опоненти, които в момента управляват, са си онези комунисти, които уж забравихме, но се преродиха в нови партии. Тези комунисти преди затвориха болницата в Дулово. Откакто ГЕРБ управлява, отворихме болницата в Дулово и всички вие имат достъп до нея. Ще продължим да помагаме. Това е боилницата за пример в България. Най-много млади лекари и най-много млади медицински сестри има тук. Няма нито един работещ пенсионер. Това го дължим на ГЕРБ и на кмета от ГЕРБ“, заяви водачът на листите на ГЕРБ-СДС във Варна и Велико Търново проф. д-р Костадин Ангелов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!