Китаристът на Sex Pistols Стив Джоунс и барабанистът Пол кук съдят певеца си - легендарния Джон Лайдън (или Ротън) за правата на песните на групата в сериала посветен на нея.

В началото на годината вокалистът, който е абсолютна знаменитост и вомменат се прехранва включително като коменаттор и гид, нападна филма в изявление до пресата, като го определи за "неуважителен" и заплаши режисьора със съд. 
 
Pistol съдържа 6 епизода, в които централен герой е китаристът Стив Джоунс, съобщава "Тангра мега рок".

Сериалът е правен по автобиографията му от 2018 - Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol и е режисиран от Дани Бойл ('Трейнспотинг' и 'Беднякът милионер'). 
 
Ротън очевидно се е опитал да попречи на използването на песни на групата във филма, защото вчера (четвъртък) адвокатът на Джоунс и кук - Едмънд Кълън е подал иск срещу вокалиста във Върховния съд в Лондон.

Той е изтъкнал, че клиентите му наистина имали "крехки и проблематични" взаимоотоншения с Лайдън, но подчертава, че всички музиканти в Sex Pistols още през 1988 били сключили договор, решенията за използването на песните на групата да се взимат на "мажоритарен принцип". Двамата имали подкрепата , както на басиста Глен Матлок, така и на наследниците на Сид Вишъс, твърди се още.

Все още не е ясно кога 'PISTOL' ще излезе на екран. 
 
В ролята на Лайдън там е Ансън Буун, като Стив Джоунс ще видим Тоби Уолъс, познат от 'The Society' на Netflix, докато звездата от 'Игра на тронове' - Мейси Уилямс ще играе Джордан - енигматичната английска манекенка, превърнала се в "Лицето на пънка."

Да си спомним с нещо за всички гореизредени, когато действат в колаборация. Има и сериозни "симпатяги" в публиката, които са си за гледане...