Плик с три куршума, адресиран до папа Франциск, е бил открит от пощенски служители в сортировъчен център близо до Милано съобщи днес италианският всекидневник "Кориере дела сера".

По данни на изданието в плика е имало и послание, свързано с финансови операции, извършвани във Ватикана. Писмото е било иззето от карабинерите и полицията е започнала разследване. Според италианскатка информационна агенция АНСА пликът е пристигнал от Франция.

Пликът е открит в сортировъчния пощенския център Пескиера Боромеи. Писмото е иззето от карабинерите съдържал е три 9-милиметрови патрона, а на него е пишело нечетливо с химикал: „Папата - Ватикана - Площад "Свети Петър в Рим“.  разследват с колеги от следствения отдел на Милано под ръководството на дежурния прокурор на прокурора в Милано, заместник -прокурора Алесандра Серети.

Пликът, според наученото, съдържа три гранули тип Флоберт, калибър 9 милиметра. Текстът, написан с химикал по едва четлив начин, е адресиран до „Папата - Ватикана - Пиаца Сан Пиетро в Рим“. Началникът на центъра е алармирал карабинерите през нощта. Прокуратурата в Милано е започнала разследване.