И следващият iPhone 14 по всяка вероятност ще запази черния блок в горната част на дисплея, който помещава камерата и други сензори, съобщава Digital Trends.

В момента iPhone 13 е единственият флагман с подобен дизайн на пазара, макар компанията в Купертино да намали т. нар. notch за пръв път от появата му.

Нуждата от него е ясна - смартфонът на Apple няма сензор за пръстови отпечатъци, и затова са нужни специалните сензори за лицево разпознаване Face ID, които заемат много физическо място.

Ясно е, че Apple работи усилено и върху добра камера под дисплея. Няколко китайски компании вече показаха такава технология и дори пуснаха устройства на пазара. Но качеството на снимките страда заради светлината от дисплея, проблем, който все още е труден за решаване.

Според MacRumors по-вероятно е обаче през 2023 г. да видим първо iPhone с две малки дупки - за предната камера и за Face ID сензорите.

Според някои анализатори компанията на покойния Стийв Джобс ще запази този вид на смартфона дори по-дълго, защото така той вече се отличава от конкуренцията. Notch-ът на iPhone вече е само негова марка на наводнения пазар за смартфони.