"Знам, че не ви харесва, но аз съм избраният президент на БФС. Няма значение конкретният резултат... Пак казвам, аз съм президент, на който не му харесва..."

Това заяви Борислав Михайлов пред журналисти минути след края на извънредния конгрес на БФС, на който беше преизбран с 11 гласа повече от Димитър Бербатов.

Около половин час преди появата си пред медиите Боби не искаше да говори. Това бе съобщено от служителка на БФС. Журналистите остро протестираха, това бе предадено на Михайлов и той "благоволи" - след като от сутринта репортерите бяха държани в помещение, в което нямаха звук от събранието. А често и картина.

Борислав Михайлов заяви, че не бил отговорен за "тези технически проблеми". Така било също на конгресите на ФИФА и УЕФА - журналистите нямали звук и на тях (това не е истина, бел. ред.). Михайлов отказа да отговори и на претенциите на Бербатов за прословутия един глас, който не стигна за балотаж. Според Бербо и щаба му, не е зачетен уставът на БФС.

"Аз съм избран", няколко пъти повтори Боби.

Той заяви, че тепърва ще прави големи промени по всички нива на родния футбол. Това не личало от Изпълкома, в който има само четирима нови. Малката разлика с Бербатов отдаде на "агресивната кампания" на опонента си. И на това, че той имал месеци за предизборна агитация, докато за Михайлов тя била само две седмици.

Стефан Апостолов, бивш футболен съдия и депутат от ГЕРБ, не успя да влезе в новия Изпълнителен комитет на БФС, стана ясно от преброяването. Синът на кмета на Симитли Апостол Апостолов - посочен от Димитър Бербатов и неговия щаб като агитатор в полза на Борислав Михайлов, беше номиниран за едно от 14-те места в ИК. Сред общо 17 кандидати.

Делегатите на конгреса обаче не му гласуваха доверие. Апостолов се прочу покрай това, че на парламентарни избори събираше рекорден брой преференции. Освен него в новия ИК не влязоха още Валентин Михов и Атанас Караиванов (шеф на ПФЛ и приближен на Кирил Домусчиев). Босът на "Славия" Венцеслав Стефанов пък отпадна поради навършени години - по силата на устава, който беше спазен по този параграф.

Нови са кметът на Велико Търново Данаил Панов, Веселин Балевски (не съвсем, той е бил член на ИК и преди), шефът на Локо (София) Иван Василев и директорът на Национална спортна база Пламен Манолов.

Новият Изпълком

Камен Костадинов (бивш депутат от ДПС), Михаил Статев (адвокат, представител на ТИМ и "Черно море"), Михаил Касабов, Йордан Лечков, Спас Русев, Емил Костадинов, Кирил Домусчиев, Данаил Панов (кмет на Велико Търново), Румен Вълков (шеф на Аматьорската лига), Димитър Георгиев (известен като Аргира, бивш депутат от БСП, пловдивчанин), Веселин Балевски (бизнесмен, бивш играч на "Левски"), Атанас Фурнаджиев, Иван Василев (президент на столичния "Локомотив"), Пламен Манолов (шеф на Национална спортна база)