В неделя България ще стане свидетел на две важни национални надбягвания за зебри.

Благодарение на четири букмейкърски къщи Клуб Z ще следи за вас през целия ден залаганията в извънредното отборно надбягване и в редовния индивидуален шампионат.

Ще ви съобщаваме и колко хора ще се съберат на хиподрумите в последния ден на седмицата, когато се очаква времето да бъде приятно топло и слънчево. Букмейкърите предполагат, че ще бъдат заети около 50 % от местата.

Отборна надпревара

Вторият извънреден кръг от националната отборна надпревара за зебри, който по същество е трето състезание за годината, трябва да определи представителки на кои отбори ще имат право да пасат през следващите 4 години на пл. „Народно събрание“. Опитът от предишните две състезания т.г. показа, че победителките не съумяха да задържат титлите си, което налага и провеждането на пореден кръг от турнира.

За състезанието в неделя се класираха 29 отбора и индивидуални атлетки, които ще тичат в традиционните 31 писти на хиподрума. Както и при предишни надбягвания регламентът предвижда достъп до пасището да получат онези бегачки, които прескочат бариерата с минимум 4 км в час.

Клуб Z ще проследи за вас най-драматичните развития от надпреварата за онези от зебрите, на които букмейкърите дават най-големи шансове за успешен финал. 

Вижте кои са състезателките, чиито резултати ще следим:

Светлосиня зебра – ваксинирана атлетка, класирана за състезанието след инхаус процедура, със спонсор ББР и раздаваща аванси, докато тича уж вдясно по автомагистралите;

Синьо-жълта зебра – чисто нова участничка с променящи се райета, завършила Харвард. Не може да реши дали да тича вдясно или вляво, затова сменя посоките;

Червена зебра - най-старата участничка, тренирала по поляните на Бузлуджа, и опираща се на стогодишни традиции в бягането. Движи се вляво и винаги на Изток;

Сива зебра – дълга и гласовита антиваксърка, със собствено шоу. Заради киселия си характер и липсата на опит сериозно изостава в сравнение с предишните състезания;

Лилава зебра - състезателка с голям опит, умее да скача през обръчи и да разпределя правилно порциите. Въпреки „Закона Магнитски“ отново пуска най-популярния си жокей;

Тъмносиня зебра – демократка по природа, малко непохватна в груповата дисциплина, но тича вдясно и винаги на Запад;

Отровнозелена зебра – бивша червена състезателка с кюстендилски корени и наследство от някогашно трио жокеи. Опитва да тича изправена.

Индивидуален шампионат

Тази година за редовния индивидуален шампионат за зебри, който се провежда веднъж на всеки 5 години, се класираха 23 индивидуални състезателки и техните подгласнички. Регламентът на надпреварата предвижда, ако в неделя нито една от бегачките не достигне скорост от поне 50+1 км в час, победителката да бъде определена при втори кръг от надбягванията на 21 ноември 2021 г.

Ето и състезателките, чиито резултати ще следим чрез залаганията на букмейкърите:

Червена зебра – носи пагони, прелита ниско вляво, размахвайки юмрук и финишира в Москва;

Светлосиня зебра – с  ректорска тога и нововремски произход, с вкус към бонусите и претенции да тича вдясно;

Лилава зебра – ще бяга за първи път със собствен жокей – специалист по избиването на пищови и кариерното израстване;

Тъмносиня зебра – със съдийска тога и демократична заявка, но с крехко его и вкус към приятелския огън.

В шампионата ще участват и доста шармантни състезателки като Пеещата на лунна светлина, или Молещата се на бог Тангра, както и Получаващата заплащане само в копейки зебра, а ако някоя от тях покаже внезапен талант на хиподрума, ще побързаме да я включим в прогнозните залози.

Междинните резултати за двете надпревари ще обновяваме през целия ден и ще можете да ги проследите на сайта www.clubz.bg.