Съвсем типично като всеки изборен ден, партийните лидери се изредиха пред урните, като дори Бойко Борисов, който понякога пускаше гласа си надвечер, предпочете този път да отиде по-рано пред машината, за да мобилизира електората.

"Много е важно да променим промяната. Промяната ни донесе най-скъпия ток – 300-350 лв., искаме да го върнем на 80 лв", каза Борисов.

А подкрепеният от него независим кандидат за президент Анастас Герджиков заяви: "Винаги е важно да се гласува, сами трябва да изковем съдбата си. Аз лично гласувах за това да променим политическия стил и поведение, за това да се откажем от омразата и противопоставянето и да опитаме да се обединим около визията за бъдещето на България."

 

Гласувах за свобода, законност и справедливост, каза кандидатът за президент Румен Радев.

Най-ранобудни бяха от ДПС, първи се отчете почетният лидер д-р Ахмед Доган, а после и официалният - Мустафа Карадайъ, който е кандидат за президент. "Дневник" съобщи, че техен репортер е питал Доган дали кандидатът за депутат Делян Пеевски, който се върна в политиката, след като беше поставен от САЩ под санкциите на антикорупционния закон "Магнитски", е неговият наследник и вече "разпределя порциите" в партията. Но Доган не отговорил на така поставения въпрос. Карадайъ пък призова всички да гласуват. 

"Гласувах, защото вярвам, че България може повече“, каза Кирил Петков, изгряващата звезда на тези избори. Той и назова и за кого е гласувал на президентския вот, а от ГЕРБ приеха това за агитация и подадоха жалба в ЦИК.

"Гласувах за стабилна президентска инстутиция, която обединява и дава насока. Гласувах за промяна, която дава предсказуемост и предвидимост за страната ни", съобщи пред журналисти Корнелия Нинова, лидерката на БСП.

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов сподели, че 14 ноември е особен ден за него, тъй като големият му син навършва 7 години, така че той гласувал с огромно желание да даде тласък на страната.  

Кандидатът за президент Лозан Панов заяви: "На другарите, на които сме пленници в последните 32 години – гответе се, краят ви наближава. На хората, които ме подкрепиха, благодаря им от все сърце. На тях ще им кажа - стягайте се, битката тепърва предстои."