Даниил Медведев и Александър Зверев ще излязат на финала в заключителния турнир на ATP в Торино. Един от тях ще приключи годината като шампион, а началният час е не преди 18 наше време.

И двамата са ставали шампиони в надпреварата - Зверев през 2018 г., а Медведев две години по-късно. Никога досега не са спорили в прекия сблъсък за една най-престижните титли в тениса.

Медведев не срещна големи трудности срещу Каспер Рууд - 6:4, 6:2 в първия полуфинал и за първи път от периода 2012-2015 г. може да защити отличието като действащ първенец. Тогава три пъти поред това направи Новак Джокович.

В доста успешната за него година, сърбинът няма да завърши с титла. Както и на Олимпийските игри в Токио, пътят му бе препречен от Саша Зверев - 6:7(4), 6:4, 3:6. Така Ноле не успя да израви рекорда от 6 триумфа на финалите.

Двубоят бе вълнуващ и изпълнен с обрати, както повечето им сблъсъци. Тази година те имаха четири големи мача, като два от тях - в Австралия и Ню Йорк, бяха спечелени от световния №1.

"Ще видим", така Джокович отговори на въпрос дали ще играе в Мелбърн в началото на 2022 г.

Вчера Крейг Тайли, директорът на първия за годината турнир от Големия шлем (17-30 януари), заяви, че неваксинирани тенисисти няма да бъдат допуснати до участие. А Жокера е против имунизацията срещу COVID-19, още повече когато има задължителен характер.

Така бе потвърдена мярката на Австралия като държава. Изглежда е отпаднала възможността неваксинираните да имат възможност да избират - или да приемат един от разрешените за употреба препарати, или да бъдат подложени на 14-дневна карантина, докато останалите тренират.

Изследване на ATP показало, че 80 процента от играчите сред първите стотина в ранглистата са ваксинирани напълно. Същият бил процентът и при дамите.