Александър Зверев триумфира на финалите на ATP в Торино - заключителният турнир за годината в елита на мъжкия тенис. Германецът категорично надигра и победи Даниил Медведев (Русия) в битка между №3 и №2 в световната ранглиста - 6:4, 6:4.

Зверев за втори път е №1 на финалите - след 2018 г. Медведев не успя да защити титлата си. И двамата изпращат успешна година. Саша стана и олимпийски шампион, прибави и още няколко отличия, а първата руска ракета бе №1 на US Open.

За Зверев успехът има и друго измерение, имайки предвид, че двамата са сред играчите, които ще диктуват събитията на върха в близко бъдеще. Той не бе побеждавал Даниил от две години, имаше пет поредни загуби. Последната от тях беше в Торино - 1:2 сета в групата.

Тази вечер обаче Александър не остави съмнение, че бе по-добрият. Той постигна по един ранен пробив и в двата сета. След това довърши съперника си.

Това бяха първите финали извън Лондон от 2009 г. насам. И първите от 2005 г., в които накрая за трофея спорят тенисисти на 25 и по-малко години.