Знам за хора, които са част от Изпълнителното бюро на БСП, които имат повече снимки с Борисов, отколкото с Нинова. Има човек от обкръжението на Корнелия Нинова, който е взел над 150 млн. лева от обществени поръчки на Борисов.

Това заяви Кирил Добрев в предаването „Говори сега“ по БНТ днес. Добрев отказа да назове човека, когото има предвид. Спомена единствено, че става въпрос за член на Изпълнителното бюро на БСП. Изтъкна, че първо иска да изчисти този въпрос вътре в партията, а после щял да представи информацията публично. Затова очаква лична среща с Корнелия Нинова.

"БСП преживя много тежко поражение. Ние изгубихме част от ядрото си. Едва 8500 млади човека са гласували за нас, останалите са хора в пенсионна възраст. Това е партия със затихващи функции, която може да изчезне“, предупреди той.

Както е известно, Добрев бе опоненент на сегашната лидерка за председател на партията.

Той коментира днес в по-благоприятна светлина и друг кандидат-председател:

„Нинова няма как да се лиши от двама души - Крум Зарков и Драгомир Стойнев. Те са възпитаници на Харвард и Сорбоната. Това са подготвени и умни хора, с които може да се води нормален разговор“, смяна Добрев.

Според него обаче БСП не трябва да участва с министри в новия кабинет, защото не е в позиция да поема подобни ангажименти. По думите му няма жив министър от правителството на Жан Виденов, който да не е в преговорните екипи.

Добрев коментира как вижда преговорите за кабинет.

„Преговорните екипи, излъчени от БСП са бивши министри на Станишев или такива, които свързвам само с опашките по магазините. Ако това са лицата след реформата на Нинова в БСП, по-добре е да не участват“, подчерта Кирил Добрев.

„Участието на БСП във властта е един смокинов лист. БСП не си решава проблемите с участието във властта. Това ще е от полза само за ръководството. Това се прави единствено и само, за да може Нинова да спечели на Конгреса“, разкри той.

„Всяка партия, влязла в изпълнителната власт излиза с по-нисък рейтинг. Ние сме в менгеме между две десни партии. Как ще мине лява идея? Най-добрият преговарящ е Корнелия Нинова, защото тя е до стената и ще приеме всичко. От тази позиция ти нямаш моралното право да преговаряш и да поемаш отговорност“, обясни още Добрев.

На финала той бе още по-остър:

"Според Корнелия Нинова червените линии в преговорите са джендърите и Република Северна Македония. Ами, ако дойде нов лидер и очаква да постави червена линия - бедността? - попита Добрев -

Това да помогнеш на бедния, да помогнеш на този в нужда - е исконно задължение. А днес се делим на такива, които гонят джендърите и които са против зелените сертификати.

Нинова се държи като заместник-председател на Волен Сидеров и на Коцето от "Възраждане" с подобно поведение. С подобно поведение заедно с тях ще се реди след това да влезе в парламента след 4 години."

Цялото интервю с Кирил Добрев може да гледате тук.